R5 2600 ve RX 570 kasma problemi

OFM38

Centipat
Merhabalar, 30 Nisan pazartesi günü aşağıdaki toplama bilgisayarı satın aldım. Sistem bileşenleri:
  • AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 6/12 çekirdek işlemci
  • MSI B450M-A PRO Max
  • G.Skill 16 GB (2 adet 8 GB) 3200MHz bellek
  • MSI RX 570 Armor 4G OC ekran kartı
  • FSP CMT120A adreslenebilir 4 adet RGB fanlı kasa
  • FSP Hyper K 500 500W 80+ EU
  • Kingston A400 240GB M.2 500-350MB/s SSD
Normalde hiçbir problemim yoktu, ne donma ne kasma, PUBG Lite oyununda 200 FPS civarı, LOL'de en yüksek ayarlarda da 140-170 FPS arası bir oyun oynuyordum. Ta ki bugün öğlen saatlerine kadar. Size dün ve bugün öğlenden beri aldığım FPS farkını fotoğrafla göstermek istiyorum.

Öncesi:

Sonrası:

Bilgisayar küçük kardeşim tarafından açıkken 3-4 defa kasanın düğmesine basılarak kapatılıp açılmış art arda anladığım kadarıyla ama bununla da sisteme bir zarar geleceğini hiç mi hiç sanmıyorum. Nereden kaynaklı bu problem? Böyle bir sisteme böyle bir FPS imkansız ama oluyor işte.

Not: Fotoğrafını alamasam da 40 FPS'e kadar düştü LOL gibi bir oyunda, bildiğiniz kasıyor oyun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yapmam gerek ? Eski haline nasıl getirebilirim bu bilgisayarı ?

BİOS güncel,bugün tüm herşeyi güncelledim,virüs taraması yaptım lorais trojan ile,pek anlamam bu işlerden ama internetten araştırabildiğim herşeyi denedim. Ama hiçbir sonuç yok. Kasadan parçaları söküp taktım,oda fayda etmedi. Bu işlerden pekte anlamıyorum zaten ne denilirse burada onları yapacağım.
Windows 10 home yerine proyu kurunca sorun düzeldi bu arada güncellemesini yapayım,yazılımsal kaynaklı windowsla alakalıydı sanırım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…