R5 2600 ve RX 570 sistem ısınma sorunu

İsterseniz ben cevap vereyim Tahminimce 10-15 hatta 20 derece bir düşüş sağlayacktır o soğutucu 4 kanallı ve 2 fanlı olmasından dolayı

Sisteminizi Upgrade etmeyi düşünmüyorsanız bence gerek yok. Stok fan yeterli oluyor iyi bir havalandırmaya sahip kasada.

Bana kalırsa kasanıza Arctic 12-14 tarzı bir fan daha ekleyip işlemci fanına da gerekli bakımı yaptıktan sonra macunu yenileyip denemeniz.

İyi bir kasada ısınan bir işlemci değil çünkü R5 2600.

Ama arkadaşın da dediği gibi iyi bir fark olur arada.

Zamanında maddi yetersizlikten dolayı üst düzey bir şey alamadım açıkcası anakartla başlayarak yükseltmek istiyorum. Dediğiniz şekilde arkadaşımdan bir fan edindim direkt işlemci üstünde bir fan yeri var oraya takacağım.

İsterseniz ben cevap vereyim tahminimce 10-15 hatta 20 derece bir düşüş sağlayacktır o soğutucu 4 kanallı ve 2 fanlı olmasından dolayı.

Hocam fiyatı da uygun geliyor ne dersiniz alınır mı?

Fena bir havalandırmaya da sahip değil kasan. Bence fanlarına takviye yap ve iyi bir macunla güzel bir temizlik yap.

Ben olsam Ryzen5 2600'e 180 TL'lik bir fan takacağıma eğer upgrade yapacaksam işlemcimi o parayı birirktirir upgrade yaptığımda Arctic Freezer 34 Esports Duo gibi bir fan alırdım.

Ben de Ryzen 5 2600 kullanıyorum. Kasam Cooler Master MB520. 3 adet önce, 1'er adet arkada ve üstte fanı var. Stok fan ile oyunlarda en fazla 75 gördüm.

Dediğim gibi Ryzen 5 2600 için stok fan yeterli bence.

Son düzenleme:
Bence alınır ya kasanıza da sığıyormuş şimdi baktım
Ben de R5 1600AF kullanıyorum kasam tek fanlı ve CPU soğutucusu stok Prime95'de 88 dereceyi gördüm. Bu yüzden 2 tane 8cm'lik fan söyledim kasanın ön tarafına takıcam

Son düzenleme:

O zaman ben yasak sonrası temizlik ile test sürecinden sonra dediklerinizi hesaba katarak bir yol çizeceğim sağ olun.

Valla ben hazır aldım mutluyum ama fazla ses geliyor tam güçte bakalım böyle gidersek yeni bilgisayar parası çıkacak gibi .

Termal macunların markası çok önemli çünkü ısı geçirgenlik oranları var iyi bir marka termal macun ve güzel bir soğutma ve kasa yapısı seçerken üsten ön ve arka fanlı seçerseniz ısı çabuk ve sirkülasyon sağlar.

GPU fanını kontrol et ve termal macununu yenile.

Hocam önde 2 adet arkada 1 adet egzoz fanım var işlemcinin üstünde bir fan yuvası daha var o kısıma bir tane daha aldım malum yaz ayları fazla zorlamak istemiyorum.

Fanları söktüm demişsiniz. Yanlış montajlamış olabilirsiniz ayrıca kaliteli bir termal macun uygulaması şart.

Tekrar kontrol edeceğim teşekkürler. Macun konusu ise beklemede 2 3 gün içinde açıp süreceğim tekrar eski macun pert olmuş bile büyük ihtimal kalitesiz ürün kullanılmış.
Az önce termal macunu sürüp ilk değerlere baktım tam doğru değil ancak boşta iken yaklaşık 10 15 derece yükteyken yaklaşık 10 13 arası bir derece azalması fark ettim konuya cevap yazan herkese teşekkür ederim atacağım ekteki fotoğraf tarayıcı ve arka planda uygulamalar açıkken alınmıştır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…