R5 2600 ve RX 580 sistem toplama

Bütçe
10000-2500 Türk Lirası

Ghostrust

Hectopat
Daha fazla  
  • ASUS TUF B450-PLUS soket AM4 ATX Gaming anakart
  • AMD Ryzen 5 2600 3.4 GHz
  • ASUS STRIX RX 580 T8G 8 GB DDR5 Gaming ekran kartı veya
  • ASUS Dual RX 580 O4G 4 GB GDDR5
  • Toshiba OCZ TR200 480GB SSD disk veya siz bana bir SSD önerebilir misin?
  • Bir de hemen ısınmayacak RPM'i yüksek olan 1 TB'lık bir harddisk
  • Corsair Carbide SPEC-05 550W midi Tower pencereli Gaming kasa
Monitör de önerebilir misiniz? 144Hz 1 ms 24 inç olabilir, 27 olabilir, 20'lerde olursa sıkıntı olmaz. Bir de güç kaynağı önerirseniz çok mutlu olurum. Başlıkta da yazdığım gibi ilk kez bilgisayar toplayacağımdan dolayı çok heyecanlıyım. Bunu neden söylüyorum bilmiyorum fakat Vatan Bilgisayar'a gideceğiz. 😅😅😅😅

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 1600AF (2600 gücünde) - 600TL (Revizyon B2 R5 1600)
B450M - 420TL (mümkünse ATX B450 tercih edilmeli)
2*8 3000mhZ RAM - 420TL (Corsair)
RX580 DUAL - 1150TL
480GB A400 - 370TL (Kingston)
MB511 600W - 700TL

HDD önerisi olarak ST2000DM008 kodlu mekanik diski öneririm. Monitör olarak öneride bulunmayacağım çünkü bütçe kısıtlı ise aşağı yukarı 900-1200 TL bandındaki 144Hz'ler çok benzer. Mümkünse VA panel almanızı öneririm. Vatan'dan almanızı önermiyorum. Daha uyguna parça parça toplayıp dizmeni bence daha iyi olacaktır.

Dostum sistemi yalnızca Vatan'dan topladığını düşünerek yardımcı oluyorum şuan. Topladığın sistem sağlıklı olmamış bunu söyleyerek başlamak istiyorum. Bütçeni de 10K kadar görüyorum. Sonuna kadar doldurmak zorunda değiliz fakat iyi kullanmakta zarar yok. Aşağıya ürün linklerini bırakıyorum. Vatan'dan toplamak zorunda değilsen daha uygun yerlerden temin et.

ANAKART

İŞLEMCİ

EKRAN KARTI

KASA + PSU

RAM

Kasa yukarıda ki gibi. Monitör olarak ise aşağıya bir kaç tane bırakıyorum. Burada odak nokta. 2K ve 144Hz olması.

Dostum sistemi yalnızca Vatan'dan topladığını düşünerek yardımcı oluyorum şuan. Topladığın sistem sağlıklı olmamış bunu söyleyerek başlamak istiyorum. Bütçeni de 10K kadar görüyorum. Sonuna kadar doldurmak zorunda değiliz fakat iyi kullanmakta zarar yok. Aşağıya ürün linklerini bırakıyorum. Vatan'dan toplamak zorunda değilsen daha uygun yerlerden temin et.

ANAKART

İŞLEMCİ

EKRAN KARTI

KASA + PSU

RAM

Kasa yukarıda ki gibi. Monitör olarak ise aşağıya bir kaç tane bırakıyorum. Burada odak nokta. 2K ve 144Hz olması.

Öncelikle bu cevap'ın için teşekkür ediyorum,Vatan'dan toplayacağım sistemi.Link'ini verdiğin parçaları toplayacağım. Yalnız ram olarak 3200 mhz 3600 mhz fark varmıdır?. Bunu sormak istedim.

Öncelikle bu cevap'ın için teşekkür ediyorum,Vatan'dan toplayacağım sistemi.Link'ini verdiğin parçaları toplayacağım. Yalnız ram olarak 3200 mhz 3600 mhz fark varmıdır?. Bunu sormak istedim.
10k ya çıkıyorsun bütçen de var. Ryzen 3600 alırsan aldığın anakarta bi bios update attırman gerekecek ve 3. nesil Ryzen işlemcin var 3600 mhz ram kullanman gelecek içinde güncel 2k oyunlarda çok daha iyi olacaktır.
Bana sorarsan da Vatandan toplama ama illa vatan diyorsan işlemci soğutucusu da düşünmelisin.

10k ya çıkıyorsun bütçen de var. Ryzen 3600 alırsan aldığın anakarta bi bios update attırman gerekecek ve 3. nesil Ryzen işlemcin var 3600 mhz ram kullanman gelecek içinde güncel 2k oyunlarda çok daha iyi olacaktır.
Bana sorarsan da Vatandan toplama ama illa vatan diyorsan işlemci soğutucusu da düşünmelisin.
Peki bana işlemci soğutucusu önerebilirmisin sana zahmet bu işlerde çok yeniyimde. 😅 😅

Ekran kartını üstte ki arkadaş koyduğu için ellemedim**

https://www.vatanbilgisayar.com/coo...-am4-uyumlu-rgb-led-sivi-sogutma-sistemi.html

Kasa için psu olmayan bir kasa tercih etmelisin bana sorarsan. Bunu kendi zevkine bırakıyorum. Fakat psu için 650W 80+ tercih etmelisin. Psu için ise.

CORSAIR VS SERİSİ (2018 VERSİYON) 650W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Tüm bunların aksine 8K 6K gibi bir bütçem olsa İntel sistem toplardım. Kasa Psu bir almamalısın. Çünkü vatan itopya gibi bir yerden toplayacaksan oradan kurdurt bios update attır tak kabloları çalıştır sonra.

Ekran kartını üstte ki arkadaş koyduğu için ellemedim**

COOLER MASTER MASTERLIQUID 240L (120MMx2)AM4 UYUMLU RGB LED SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Kasa için psu olmayan bir kasa tercih etmelisin bana sorarsan. Bunu kendi zevkine bırakıyorum. Fakat psu için 650W 80+ tercih etmelisin. Psu için ise.

CORSAIR VS SERİSİ (2018 VERSİYON) 650W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Tüm bunların aksine 8K 6K gibi bir bütçem olsa İntel sistem toplardım. Kasa Psu bir almamalısın. Çünkü vatan itopya gibi bir yerden toplayacaksan oradan kurdurt bios update attır tak kabloları çalıştır sonra.
Kasa için psu olmayan bir kasa tercih etmelisin dedin ya nedenki bana açıklayabilirmisin

Dostum 3200Mhz ile 3600Mhz arasında öyle aham şahım bir fark yok. Fakat elbette 3600Mhz daha iyi. Bence 3200 alıp overclock ile 3400 veya 3600Mhz çalıştırabilirsin. Şöyle bir şey var frekans arttıkça gecikme değeri de artar. Mesela ben CL16 3400Mhz kullanıyorum. CL18 3600Mhz ile denk. O hesabı daha iyi bilenler vardır elbette ama hem gecikme değerini düşük tutup hem frekans değerini arttırabilirsin. Corsair üzmez.
@Ghostrust Dostum MB511 kasalarının içinde bulunan 600W güç kaynaklarında bir sorun vardı. Fakat sana önerdiğim sorunsuz seri. Arkadaşın attığı güç kaynağı ile geliyor zaten. Sana attığım sistemi dizebilirsin. Emin ol üzmez. Ramleri Corsair alırsan artan para ile şu dediğim soğutucuyu bilisimsport adresinden al.

Soğutucu : "Arctic Freezer 34 Esports Duo" veya MSI Core Frozr S alabilirsin. Görünüş için MSI daha iyi elbette. Tercih senin. Çok bir performans farkı olmaz. Soğutucu alman kesinlikle gerek ama. İşlemciyi tam güçte kullanmak için uzun süre.

Şimdiden hayırlı olsun.

Dostum 3200Mhz ile 3600Mhz arasında öyle aham şahım bir fark yok. Fakat elbette 3600Mhz daha iyi. Bence 3200 alıp overclock ile 3400 veya 3600Mhz çalıştırabilirsin. Şöyle bir şey var frekans arttıkça gecikme değeri de artar. Mesela ben CL16 3400Mhz kullanıyorum. CL18 3600Mhz ile denk. O hesabı daha iyi bilenler vardır elbette ama hem gecikme değerini düşük tutup hem frekans değerini arttırabilirsin. Corsair üzmez.
@Ghostrust Dostum MB511 kasalarının içinde bulunan 600W güç kaynaklarında bir sorun vardı. Fakat sana önerdiğim sorunsuz seri. Arkadaşın attığı güç kaynağı ile geliyor zaten. Sana attığım sistemi dizebilirsin. Emin ol üzmez. Ramleri Corsair alırsan artan para ile şu dediğim soğutucuyu bilisimsport adresinden al.

Soğutucu : "Arctic Freezer 34 Esports Duo" veya MSI Core Frozr S alabilirsin. Görünüş için MSI daha iyi elbette. Tercih senin. Çok bir performans farkı olmaz. Soğutucu alman kesinlikle gerek ama. İşlemciyi tam güçte kullanmak için uzun süre.

Şimdiden hayırlı olsun.
Son birşey sormak istiyorumda.
@redblupurple

Psu olmayan bir kasa tercih ederdim demişti ya o ne demek anlamadım?. Öyle bir kasa varsa bana önerebilirmisin iyi bir kasa

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı