Öncelikle bu cevap'ın için teşekkür ediyorum,Vatan'dan toplayacağım sistemi.Link'ini verdiğin parçaları toplayacağım. Yalnız ram olarak 3200 mhz 3600 mhz fark varmıdır?. Bunu sormak istedim.Dostum sistemi yalnızca Vatan'dan topladığını düşünerek yardımcı oluyorum şuan. Topladığın sistem sağlıklı olmamış bunu söyleyerek başlamak istiyorum. Bütçeni de 10K kadar görüyorum. Sonuna kadar doldurmak zorunda değiliz fakat iyi kullanmakta zarar yok. Aşağıya ürün linklerini bırakıyorum. Vatan'dan toplamak zorunda değilsen daha uygun yerlerden temin et.
ANAKART
MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
İŞLEMCİ
AMD Ryzen™5 3600 Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz - 4.2GHz 32MB 65W 7nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
AMD Ryzen™5 3600 Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz - 4.2GHz 32MB 65W 7nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
EKRAN KARTI
EVGA GeForce RTX2070 SUPER BLACK GAMING 8GB GDDR6 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
EVGA GeForce RTX2070 SUPER BLACK GAMING 8GB GDDR6 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
KASA + PSU
COOLER MASTER MASTERBOX MB511 80PLUS 650W 3x120mm RGB FANLI MidT ATX SİYAH KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
COOLER MASTER MASTERBOX MB511 80PLUS 650W 3x120mm RGB FANLI MidT ATX SİYAH KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
RAM
GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z DDR4 3600Mhz CL18 1.35V Dual Kit RGB Led Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z DDR4 3600Mhz CL18 1.35V Dual Kit RGB Led Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Kasa yukarıda ki gibi. Monitör olarak ise aşağıya bir kaç tane bırakıyorum. Burada odak nokta. 2K ve 144Hz olması.
Samsung LC27JG54QQMXUF 27" 144Hz (HDMI+Display) FreeSync QHD Fiyatı
Samsung LC27JG54QQMXUF 27" 144Hz (HDMI+Display) FreeSync QHD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
Samsung LC27JG50QQMXUF 27" 144Hz (Display+HDMI) 2K QHD Fiyatı
Samsung LC27JG50QQMXUF 27" 144Hz (Display+HDMI) 2K QHD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
10k ya çıkıyorsun bütçen de var. Ryzen 3600 alırsan aldığın anakarta bi bios update attırman gerekecek ve 3. nesil Ryzen işlemcin var 3600 mhz ram kullanman gelecek içinde güncel 2k oyunlarda çok daha iyi olacaktır.Öncelikle bu cevap'ın için teşekkür ediyorum,Vatan'dan toplayacağım sistemi.Link'ini verdiğin parçaları toplayacağım. Yalnız ram olarak 3200 mhz 3600 mhz fark varmıdır?. Bunu sormak istedim.
Peki bana işlemci soğutucusu önerebilirmisin sana zahmet bu işlerde çok yeniyimde.10k ya çıkıyorsun bütçen de var. Ryzen 3600 alırsan aldığın anakarta bi bios update attırman gerekecek ve 3. nesil Ryzen işlemcin var 3600 mhz ram kullanman gelecek içinde güncel 2k oyunlarda çok daha iyi olacaktır.
Bana sorarsan da Vatandan toplama ama illa vatan diyorsan işlemci soğutucusu da düşünmelisin.
Kasa için psu olmayan bir kasa tercih etmelisin dedin ya nedenki bana açıklayabilirmisinMSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z DDR4 3600Mhz CL18 1.35V Dual Kit RGB Led Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z DDR4 3600Mhz CL18 1.35V Dual Kit RGB Led Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
AMD Ryzen™5 3600 Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz - 4.2GHz 32MB 65W 7nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
AMD Ryzen™5 3600 Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6GHz - 4.2GHz 32MB 65W 7nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
EVGA GeForce RTX2070 SUPER BLACK GAMING 8GB GDDR6 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
EVGA GeForce RTX2070 SUPER BLACK GAMING 8GB GDDR6 256Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Ekran kartını üstte ki arkadaş koyduğu için ellemedim**
COOLER MASTER MASTERLIQUID 240L (120MMx2)AM4 UYUMLU RGB LED SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kasa için psu olmayan bir kasa tercih etmelisin bana sorarsan. Bunu kendi zevkine bırakıyorum. Fakat psu için 650W 80+ tercih etmelisin. Psu için ise.
CORSAIR VS SERİSİ (2018 VERSİYON) 650W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Tüm bunların aksine 8K 6K gibi bir bütçem olsa İntel sistem toplardım. Kasa Psu bir almamalısın. Çünkü vatan itopya gibi bir yerden toplayacaksan oradan kurdurt bios update attır tak kabloları çalıştır sonra.
Son birşey sormak istiyorumda.Dostum 3200Mhz ile 3600Mhz arasında öyle aham şahım bir fark yok. Fakat elbette 3600Mhz daha iyi. Bence 3200 alıp overclock ile 3400 veya 3600Mhz çalıştırabilirsin. Şöyle bir şey var frekans arttıkça gecikme değeri de artar. Mesela ben CL16 3400Mhz kullanıyorum. CL18 3600Mhz ile denk. O hesabı daha iyi bilenler vardır elbette ama hem gecikme değerini düşük tutup hem frekans değerini arttırabilirsin. Corsair üzmez.
@Ghostrust Dostum MB511 kasalarının içinde bulunan 600W güç kaynaklarında bir sorun vardı. Fakat sana önerdiğim sorunsuz seri. Arkadaşın attığı güç kaynağı ile geliyor zaten. Sana attığım sistemi dizebilirsin. Emin ol üzmez. Ramleri Corsair alırsan artan para ile şu dediğim soğutucuyu bilisimsport adresinden al.
Soğutucu : "Arctic Freezer 34 Esports Duo" veya MSI Core Frozr S alabilirsin. Görünüş için MSI daha iyi elbette. Tercih senin. Çok bir performans farkı olmaz. Soğutucu alman kesinlikle gerek ama. İşlemciyi tam güçte kullanmak için uzun süre.
Şimdiden hayırlı olsun.