R5 2600 ve RX590 sistem kapanma sorunu

aoudhand

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Sistem özelliklerim şöyle:
  • Sapphire RX590
  • AMD 2600
  • 8 GB Corsair vegance 3000MHz RAM
  • Gigabyte B450MS2H
  • Corsair Carbide Spec 5 kasa ve içinde gelen 550+80 PSU
Sorunum ise: Oyun oynarken örnek CS:GO map yüklenirken bilgisayar kulaklığından cızırtılı bir ses geliyor ve sistem kendini kapıyor ama kasa fanları ekran kartı LED'i açık kalıyor ve kasa çalışıyor. Mouse, klavye, kulaklık ışığı ve monitörden görüntü gidiyor, kasadan restart tuşu ile açabiliyorum. CS:GO'da kapandığı için oyundaki tüm ayarlarım sıfırlanıyor. 10 dakika önce Google Chrome'da kapandı, bazen masaüstünde gezerken kapanıyor. Denediklerim:
  • Uzatma sayisini 3'den 1'e düşürdüm elektrik kesintiye veya dalgalanmaya uğruyor olabilir diye.
  • Temiz format attım (internetsiz), internet yokken flashimdaki ekran kartı Driver'ini ve chipset Driver'ini kurdum.
  • Stress testlerini denedim. Fotoğraf da var. FurMark 75 FPS ve 75 derece geçmiyor, şimdi ise Prime95 çalıştırdım, 30 dakikadir sorun yok.
Monitör kasaya DP kablosu ile bağlı.

Merhaba hocam. Xfx rx 590 kullanıyorum ve aynı sıkıntıyı yaşamıştım. Yapmadığım şey kalmadı kaç kere format attım bütün sürücüleri denedim ama nafile. Sorunu şöyle çözdüm. İlk önce windows ayarlarından hızlı başlatıcı özelliğini kapattım bunu kapatmamın sebebi radeon programında yapmış olduğum ayarların sürekli sıfırlanması sorunuydu. Sonra görselde ki gibi ayarlar yaptım. Hem ekran kartı sıcaklığı 6-7 derece düşüş oldu hem de bu sorun çözüldü. Bi deneyin belki düzelir. 20.2.2 sürümünü kullanıyorum şu anda. Şimdilik görüntü gitme kapanma gibi bir sorun yaşamadım bakalım. Fan ayarını kendi ekran kartımın sıcaklığına göre yaptım siz fan ayarını istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    55,5 KB · Görüntüleme: 172
Merhaba hocam. Xfx rx 590 kullanıyorum ve aynı sıkıntıyı yaşamıştım. Yapmadığım şey kalmadı kaç kere format attım bütün sürücüleri denedim ama nafile. Sorunu şöyle çözdüm. İlk önce windows ayarlarından hızlı başlatıcı özelliğini kapattım bunu kapatmamın sebebi radeon programında yapmış olduğum ayarların sürekli sıfırlanması sorunuydu. Sonra görselde ki gibi ayarlar yaptım. Hem ekran kartı sıcaklığı 6-7 derece düşüş oldu hem de bu sorun çözüldü. Bi deneyin belki düzelir. 20.2.2 sürümünü kullanıyorum şu anda. Şimdilik görüntü gitme kapanma gibi bir sorun yaşamadım bakalım. Fan ayarını kendi ekran kartımın sıcaklığına göre yaptım siz fan ayarını istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
selam. temiz format attım Windows 2004 sürümü (home) ekran kartı pin girişini çıkarttım biraz bekleyip taktım. radeon ayarlarınızı yaptım şuan sorun yok gibi teşekkürler

hala devam ediyor
1545 mhz yi 1445 mzh ye düşerek sonuç elde edilebilirmiş. sosyalde okudum fakat radeon ayarlarından yapıncs sıfırlanıyor bilginiz var mı

hala devam ediyor
1545 mhz yi 1445 mzh ye düşerek sonuç elde edilebilirmiş. sosyalde okudum fakat radeon ayarlarından yapıncs sıfırlanıyor bilginiz var mı
Evet bende size zaten Mhz değerini düşürdüğüm ayarları paylaşmıştım. Benim stok Mhz değerim 1580 idi. Ben onu 1450 yaparak çözmüştüm. Radeon ayarlarının sıfırlanmaması için görsele eklemiş olduğum Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatmanız gerekli.
selam. temiz format attım Windows 2004 sürümü (home) ekran kartı pin girişini çıkarttım biraz bekleyip taktım. radeon ayarlarınızı yaptım şuan sorun yok gibi teşekkürler
Ayrıca 2004 sürümünde sorunlar olduğunu duymuştum. Eğer Mhz düşürmek işe yaramaz ise farklı ekran kartı sürücüleri kurup yine Mhz düşürmeyi deneyin. Yine çözemezseniz Windows 1909 sürümünü kurun.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 156
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı