R5 2600 verilip 3500X alınır mı?

Kolsuz İtachi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben bir hata yaptım 6500XT aldım ve PCI 4.0 Anakartım desteklemiyor ve 3500X alınır mı? İleride anakart alacağım Ryzen 5 2600 PCI 4.0 desteklemiyor sanırım araştırdım biraz.

Ekran kartından dolayı PCI 4.0'a geçmek istiyorsanız gerek yok. FPS farkı neredeyse yok bazı oyunlarda 1FPS fark ediyor. Ryzen 5 3600 altı bir işlemci için masraf yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

3300X veya 3600 alman daha iyi olacaktır. 3500X'de SMT bulunmuyor ve 6 adet sanal çekirdek günümüzdeki AAA oyunların sınırında.

Ekran kartından dolayı PCI 4.0'a geçmek istiyorsanız gerek yok. FPS farkı neredeyse yok bazı oyunlarda 1FPS fark ediyor.

1 FPS?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3300X veya 3600 alman daha iyi olacaktır. 3500X'de SMT bulunmuyor ve 6 adet sanal çekirdek günümüzdeki AAA oyunların sınırında.

1 FPS?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İşlemci farkı? Aynı işlemci ile denesin bakalım kaç FPS fark ediyor.

Edit: Pardon hocam arkadaşın işlemciyide değiştireceği aklıma gelmedi. Bir an aynı işlemci ile PCI 4.0 anakarta geçecek sandım.

İşlemci farkı? Aynı işlemci ile denesin bakalım kaç FPS fark ediyor.

İki kartın da %99 kullandığı ortamda işlemci neyi değiştirebilir? Onu geçtim 10900K gibi bir işlemci 6500 XT'yi güçten dolayı kısıtlayabilir mi?

Burada aynı sistemde denenmiş testi var.

İki kartın da %99 kullandığı ortamda işlemci neyi değiştirebilir? Onu geçtim 10900k gibi bir işlemci 6500 XT'yi güçten dolayı kısıtlayabilir mi?

Burada aynı sistemde denenmiş testi var.

Hocam ben yanlış anladım pardon. Ben aynı işlemci ile PCI 4.0 anakarta geçecek sandım. Benim ekran kartımda PCI 4.0 ama anakartım 3.0 zamanında konu açtığımda 1FPS kadar fark olacağını boşa masraf yapmamam gerektiğini söylediler. Bence bu sisteme Ryzen 5 3600 altı bir işlemci alınmamalı. Uygun fiyatta 5600X denk gelirse o da alınabilir ama o sisteme aşırı kaçar.

Hocam ben yanlış anladım pardon. Ben aynı işlemci ile PCI 4.0 anakarta geçecek sandım. Benim ekran kartımda PCI 4.0 ama anakartım 3.0 zamanında konu açtığımda 1FPS kadar fark olacağını boşa masraf yapmamam gerektiğini söylediler. Bence bu sisteme Ryzen 5 3600 altı bir işlemci alınmamalı. Uygun fiyatta 5600X denk gelirse o da alınabilir ama o sisteme aşırı kaçar.

Ekran kartından ekran kartına değişir. Eğer PCIe 4.0 x16 bir ekran kartı kullanıyorsan 1 FPS bile fark olmayabilir lakin PCIe 4.0 x4 bir ekran kartı kullanıyorsan %50'ye varan kayıplar olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı