R5 2600 vs 3600

Mertb4kiee

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16GB 3000Mhz
Anakart
AB350 Gaming 3
Merhaba Valorant oynarken sistemim iyi olmasına rağmen sürekli 144 FPS altına düşüyorum ve o FPS kaybını hissedebiliyorum. İşlemcimi ve monitörümü değiştirme kararı aldım. R5 3600'e yükseltsem 240Hz monitör ile tam performans alır mıyım? Ve 3600 ile 3600X arasında ki fiyat farkına değer mi?

Sorunu en düşük ayarlarda yaşıyorum ve ekran kartım RX 5600XT.

2600 ile 144 FPS altına düşüyorsan 3600 ile de pek iyi FPS alamazsın. Sisteminde farklı bir sorun/eksiklik olabilir. R5 2600'ün sorunsuz ve iyi beslenen bir ortamda 180-200 FPS civarında takılması gerekir.

Hocam Valorant gibi bir oyun için o işlemci fazlasıyla yeter. İşlemciyi artırman performansı artırmaz. Bunun dışında en düşük ayarlarda kullandığın için oyun işlemciye aşırı yük bindiriyor. Valorant, CS:GO gibi oyunlar işlemci odaklı oyunlardır. Ayarları yükseltip oynamaya devam ediniz. 5600X ekran kartı çok rahat çalıştırır. Yüksek ayarlara alıp oynayınız.

Hocam Valorant gibi bir oyun için o işlemci fazlasıyla yeter. İşlemciyi artırman performansı artırmaz. Bunun dışında en düşük ayarlarda kullandığın için oyun işlemciye aşırı yük bindiriyor. Valorant, CS:GO gibi oyunlar işlemci odaklı oyunlardır. Ayarları yükseltip oynamaya devam ediniz. 5600X ekran kartı çok rahat çalıştırır. Yüksek ayarlara alıp oynayınız.

Hocam yüksek eloda oynuyorum bundan dolayı dikkat dağıtacak ayarların hepsi en düşük. CS:GO gibi işlemci oyunu olduğunu bildiğimden işlemciyi yükseltmeyi düşündüm zaten.

240 bandında olacağını sanmıyorum 180 250 arası oynak bir FPS'i olur Valorant'ın.

3600 ile alabilir. R3 3300X ve 3733Mhz'e overclocklanmış 2x8 GB RAM ile 250-300 FPS alıyorum. İşletim sistemi çöplüğe dönmüş sistemlerle bile ekran kartı odaklı oyunlarda ideal performans alınırken işlemci performansına direkt ihtiyaç duyan oyunlarda performansı olumsuz etkileyecek çok fazla etmen olabilir. Yamulmuş Windows, çöp programlar, arka planda çalışan malwarelar, çipset sorunu, RAM hızı aklına ne gelirse.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2600 ile 144 FPS altına düşüyorsan 3600 ile de pek iyi FPS alamazsın. Sisteminde farklı bir sorun/eksiklik olabilir. R5 2600'ün sorunsuz ve iyi beslenen bir ortamda 180-200 FPS civarında takılması gerekir.

Hocam rehbere göre tek eksik CPB ve PBO. Ekran kartı kullanımım da fazla değil fakat işlemci odaklı bir oyun olduğu için onu dikkate almamıştım onunla bir ilgisi olabilir mi?

Hocam rehbere göre tek eksik CPB ve PBO. Ekran kartı kullanımım da fazla değil fakat işlemci odaklı bir oyun olduğu için onu dikkate almamıştım onunla bir ilgisi olabilir mi?

2600'ün taban hızı düşüktür eğer CPB kapalıysa onu açman fark yaratacaktır. PBO ayarı için BIOS'a bakman gerekecek şu anda 2000 serisi için var mı emin değilim. RAM'lerinin 3000Mhz'de çalıştığına emin misin? Gördüğüm kadarıyla anakartında 4 adet RAM yuvası var bunlar 2 ve 4. yuvalara mı takılı (kırmızı olanlar) yoksa yan yana mı? İşletim sistemin ve sürücülerin güncel mi?

3600 ile alabilir. R3 3300X ve 3733MHz'e overclocklanmış 2x8 GB RAM ile 250-300 FPS alıyorum. İşletim sistemi çöplüğe dönmüş sistemlerle bile ekran kartı odaklı oyunlarda ideal performans alınırken işlemci performansına direkt ihtiyaç duyan oyunlarda performansı olumsuz etkileyecek çok fazla etmen olabilir. Yamulmuş Windows, çöp programlar, arka planda çalışan malwarelar, çipset sorunu, RAM hızı aklına ne gelirse.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 11'e 2 gün önce temiz kurulum ile geçtim fakat seslerde bir problem var tekrardan Windows 10 yüklemeyi planlıyorum.

Yükseltebilirsiniz. 2600 ile 3600 arasında büyük bir fark var.

Peki hocam 3600 ile 3600X arasındaki fiyat farkına değecek bir FPS artışı olur mu?

2600'ün taban hızı düşüktür eğer CPB kapalıysa onu açman fark yaratacaktır. PBO ayarı için BIOS'a bakman gerekecek şu anda 2000 serisi için var mı emin değilim. RAM'lerinin 3000MHz'de çalıştığına emin misin? Gördüğüm kadarıyla anakartında 4 adet RAM yuvası var bunlar 2 ve 4. yuvalara mı takılı (kırmızı olanlar) yoksa yan yana mı? İşletim sistemin ve sürücülerin güncel mi?

Evet 2 ve 4. kanallara takılı, XMP ile 3000MHz'ye çıkarmıştım hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı