Merhaba Valorant oynarken sistemim iyi olmasına rağmen sürekli 144 FPS altına düşüyorum ve o FPS kaybını hissedebiliyorum. İşlemcimi ve monitörümü değiştirme kararı aldım. R5 3600'e yükseltsem 240Hz monitör ile tam performans alır mıyım? Ve 3600 ile 3600X arasında ki fiyat farkına değer mi?
Sorunu en düşük ayarlarda yaşıyorum ve ekran kartım RX 5600XT.
2600 ile 144 FPS altına düşüyorsan 3600 ile de pek iyi FPS alamazsın. Sisteminde farklı bir sorun/eksiklik olabilir. R5 2600'ün sorunsuz ve iyi beslenen bir ortamda 180-200 FPS civarında takılması gerekir.
Her gün düzenli "Valorant drop giriyor, FPS düşük, ekran kartı az kullanılıyor" vb. konular açılıyor. Altındaki "oyunun optimizasyonu kötü yauvv" tarzı yorumların da yardımcı olmadığı bir gerçek, çünkü bu sorunun çözümü değil. 1- Ryzen işlemcinin ihtiyacı olduğu beslemeleri vermek Ryzen...
Hocam Valorant gibi bir oyun için o işlemci fazlasıyla yeter. İşlemciyi artırman performansı artırmaz. Bunun dışında en düşük ayarlarda kullandığın için oyun işlemciye aşırı yük bindiriyor. Valorant, CS:GO gibi oyunlar işlemci odaklı oyunlardır. Ayarları yükseltip oynamaya devam ediniz. 5600X ekran kartı çok rahat çalıştırır. Yüksek ayarlara alıp oynayınız.
Hocam Valorant gibi bir oyun için o işlemci fazlasıyla yeter. İşlemciyi artırman performansı artırmaz. Bunun dışında en düşük ayarlarda kullandığın için oyun işlemciye aşırı yük bindiriyor. Valorant, CS:GO gibi oyunlar işlemci odaklı oyunlardır. Ayarları yükseltip oynamaya devam ediniz. 5600X ekran kartı çok rahat çalıştırır. Yüksek ayarlara alıp oynayınız.
Hocam yüksek eloda oynuyorum bundan dolayı dikkat dağıtacak ayarların hepsi en düşük. CS:GO gibi işlemci oyunu olduğunu bildiğimden işlemciyi yükseltmeyi düşündüm zaten.
3600 ile alabilir. R3 3300X ve 3733Mhz'e overclocklanmış 2x8 GB RAM ile 250-300 FPS alıyorum. İşletim sistemi çöplüğe dönmüş sistemlerle bile ekran kartı odaklı oyunlarda ideal performans alınırken işlemci performansına direkt ihtiyaç duyan oyunlarda performansı olumsuz etkileyecek çok fazla etmen olabilir. Yamulmuş Windows, çöp programlar, arka planda çalışan malwarelar, çipset sorunu, RAM hızı aklına ne gelirse.
Hocam yüksek eloda oynuyorum bundan dolayı dikkat dağıtacak ayarların hepsi en düşük. CS:GO gibi işlemci oyunu olduğunu bildiğimden işlemciyi yükseltmeyi düşündüm zaten.
2600 ile 144 FPS altına düşüyorsan 3600 ile de pek iyi FPS alamazsın. Sisteminde farklı bir sorun/eksiklik olabilir. R5 2600'ün sorunsuz ve iyi beslenen bir ortamda 180-200 FPS civarında takılması gerekir.
Her gün düzenli "Valorant drop giriyor, FPS düşük, ekran kartı az kullanılıyor" vb. konular açılıyor. Altındaki "oyunun optimizasyonu kötü yauvv" tarzı yorumların da yardımcı olmadığı bir gerçek, çünkü bu sorunun çözümü değil. 1- Ryzen işlemcinin ihtiyacı olduğu beslemeleri vermek Ryzen...
Hocam rehbere göre tek eksik CPB ve PBO. Ekran kartı kullanımım da fazla değil fakat işlemci odaklı bir oyun olduğu için onu dikkate almamıştım onunla bir ilgisi olabilir mi?
Hocam rehbere göre tek eksik CPB ve PBO. Ekran kartı kullanımım da fazla değil fakat işlemci odaklı bir oyun olduğu için onu dikkate almamıştım onunla bir ilgisi olabilir mi?
2600'ün taban hızı düşüktür eğer CPB kapalıysa onu açman fark yaratacaktır. PBO ayarı için BIOS'a bakman gerekecek şu anda 2000 serisi için var mı emin değilim. RAM'lerinin 3000Mhz'de çalıştığına emin misin? Gördüğüm kadarıyla anakartında 4 adet RAM yuvası var bunlar 2 ve 4. yuvalara mı takılı (kırmızı olanlar) yoksa yan yana mı? İşletim sistemin ve sürücülerin güncel mi?
3600 ile alabilir. R3 3300X ve 3733MHz'e overclocklanmış 2x8 GB RAM ile 250-300 FPS alıyorum. İşletim sistemi çöplüğe dönmüş sistemlerle bile ekran kartı odaklı oyunlarda ideal performans alınırken işlemci performansına direkt ihtiyaç duyan oyunlarda performansı olumsuz etkileyecek çok fazla etmen olabilir. Yamulmuş Windows, çöp programlar, arka planda çalışan malwarelar, çipset sorunu, RAM hızı aklına ne gelirse.
2600'ün taban hızı düşüktür eğer CPB kapalıysa onu açman fark yaratacaktır. PBO ayarı için BIOS'a bakman gerekecek şu anda 2000 serisi için var mı emin değilim. RAM'lerinin 3000MHz'de çalıştığına emin misin? Gördüğüm kadarıyla anakartında 4 adet RAM yuvası var bunlar 2 ve 4. yuvalara mı takılı (kırmızı olanlar) yoksa yan yana mı? İşletim sistemin ve sürücülerin güncel mi?