R5 2600 vs i5 9600KF

Makaleler
2
Olayı kısaca anlatayım. Bir akrabada 9100F işlemci ve 750 Ti kart var. Şu an para biriktiriyor ve en geç 1 sene içinde sistem yükseltecek. Kendisi bu yükseltmede Ryzen bir sisteme geçmek istiyor. Anakart masrafına girmek istemediği için istersen bu anakarta 9600KF alayım bunları senin işlemci ve anakart ile değiştirelim dedi. Ben kesin bir şey demedim.

Hiçbir para ödemeden 1 sene içinde 9600KF işlemciye geçebilirim. Bildiğim kadarı ile de oyun performansı olarak R5 3600 ayarında bir işlemci. Yine de OC yapamama, 2666MHz hızda RAM kullanma ve HT desteği olmaması gibi sebeplerden uzak durmak da istiyorum. Ekran kartım 1660 Ti modeli ve 2x8 3000MHz RAM var. Siz olsanız ne yapardınız?

Anakartlar da bunlar. Mecburen bunlar da değişecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5-9600KF oyun performansı olarak Ryzen 5 3600'den daha üstün olması bir artı tabi oyun oynayacak iseniz. İntel kanadında K serisi işlemcilere OC yapabilirsiniz. Bence onaylanabilecek bir takas ama siz bilirsiniz. Z serisi bir anakartı olsaydı çok daha iyi olurdu.

Anakart değişecekse 10400 aldır. 6 12 hem de 2600 ile aynı oyunlarda 3600'ü geçiyor ama şu an 10400 için anakart yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci OC oluyor da B serisi anakart yapamam diyor. Zaten arkadaşta Z serisi anakart olsa ne o verir ne ben kararsız kalırım
Anakart değişecekse 10400 aldır 6 12 hem de 2600 ile aynı oyunlarda 3600ü geçiyor ama şu an 10400 için anakart yok
Linkteki anakartlar elimizde var. B450 benim anakartım B365 ise onun. Yeni anakart alınmayacak.

İşlemci OC oluyor da B serisi anakart yapamam diyor. Zaten arkadaşta Z serisi anakart olsa ne o verir ne ben kararsız kalırım

10400F + H410 uygun bir seçenek gibi duruyor, gerçi bu sefer de 3000 Mhz'in tam hızından faydalanmanız biraz sıkıntı olacak bu şekilde, ama ağırlıklı olarak oyun odaklı kullanılacaksa çok da bir sıkıntı olmaz. Bu şekilde hemen hemen 3200 Mhz destekli R5 3600 performansı sergileyecektir muhtemelen. Ayrıca 9600KF takası performans açısından bakıldığında mantıklı geliyor, 1440p'de stok hızlarda 2070 Super, 1080p'de 2060 Super besleyebilen bir işlemciyi 2600'e göre tercih etmek güzel bir seçenek olarak duruyor, ama dediğiniz gibi insan K'nın olayını değerlendirmek istiyor bir noktada, bunun için Z390 çipset bir anakart olursa tadından yenmez zaten, zaten OC işine gireceğiniz zaman soğutucu olayını da dikkate alırsınız diye düşünüyorum.

Elimde Artic 34 Duo var ve OC yapabilseydim gayet yeterli olurdu.

Aslında her şey çok iyiyken şu B365 yüzünden işlemciyi 5GHz yerine stok 4.3GHz hızda kullanmak zorundayım

Render veya yayın gibi işler yapmam genelde oyun oynarım ya da internette gezerim. Ryzen isteyen arkadaş oynadığı oyunları OBS ile kayıt alıyor ve basit çaplı render yapıyor.

Peki sizce ilerde daha üst bir karta geçersem Intel tarafına geçtiğim için sorun yaşar mıyım ? Mesela Ryzen tarafında R5 4600 alıp geçerim ama burda öyle bir şey yok. Gerçi en az 3 sene ekran kartı değiştirme planım yok ama sanki işlemciyi alırsam pişman olacağım gibi geliyor

Anakartı alıp sonrasında satmayı düşündünüz mü peki? Biraz daha ekleyip Z390'a geçiş yapabilirsiniz aslında. Şu an stok hızlarda çalışan 9600KF RTX 2060 bandındaki kartları 1080p kalitede rahatlıkla besleyebildiği gibi, 1440p ultra ayarlarda bu 5 sene de geçse 2070/2070 Super seviyesindeki kartlardan maksimum verimlilik elde edilebilir. Örneğin şu an ben neredeyse 4 yaşını dolduracak 4/4 i5 7500 işlemci + 1060 6 GB ile 1080p ultra ayarlarda BF V Online gibi aşırı CPU'ya yüklenen bir oyunda dahi gram darboğaz yaşamıyorum. 9600KF'nin de en az bu kadar gideri olur bence, sağlam bir işlemci.

Z490 anakartlar ile beraber Z390 anakart fiyatları 1-2 sene içinde Z270 serisi gibi 600TL bandına düşerse düşünebilirim.

Şuan R5 2600 işlemciden pek memnun değilim. Kendisi hiçbir güncel oyunda 144 FPS verip şu 144Hz monitörü besleyemedi. LOL bile 180FPS veriyor. Ayarları Low yapıyorum FPS yine aynı. Normalde bu işlemci testlerde daha fazla FPS veriyor anlamadım gitti. Sorun işlemcide değil ama parçalarda uyumsuzluk olabilir gibi geliyor. Bu değişim ile hem arkadaş hızlı bir işlemci kullanır hem ben +144FPS alabilirim diye düşünüyorum.

Değişimi akraba ile yapacağımız için çok önemli bir sorun olursa ya da hiç memnun kalmazsam R5 2600 işlemcimi geri alabilirim. O yüzden sanırım 9600KF işlemciye bir şans vereceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…