R5 2600 vs R5 1600

_ Enes

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Donanım arşivi epic hazır sistemini almayı düşünüyorum. Parçaları düşürdüm tabii ki.
Diğer parçalarından çok memnunum fakat işlemci konusu biraz sıkıntılı.
R5 1600(revizyonsuz) takarsam her şey çok güzel. Fiyat da uygun. Fakat R5 2600(tray) takarsam soğutucu almam gerekecek ve 16 RAM'dan vazgeçip 8 GB RAM takacağım. Hem daha pahalıya gelecek ve 16 değil 8 GB RAM kullanacağım. Sizce R5 2600 buna değer mi?
Alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB single channel ram ile 16 GB dual channel ram arasında ciddi performans farkı olur. 3-4 ay sonra ram ekleyebilirim derseniz R5 2600 alın. Sistemi aldıktan sonra kısa vadede masraf yapamam derseniz R5 1600 ile 16 GB ram tercih edin. R5 1600 de şuan için gayet yeterli bir işlemci.

Merhaba arkadaşlar.
Donanım arşivi epic hazır sistemini almayı düşünüyorum. Parçaları düşürdüm tabii ki.
Diğer parçalarından çok memnunum fakat işlemci konusu biraz sıkıntılı.
R5 1600(revizyonsuz) takarsam her şey çok güzel. Fiyat da uygun. Fakat R5 2600(tray) takarsam soğutucu almam gerekecek ve 16 RAM'dan vazgeçip 8 GB RAM takacağım. Hem daha pahalıya gelecek ve 16 değil 8 GB RAM kullanacağım. Sizce R5 2600 buna değer mi?
Alınır mı?
Bence değmez. Tamam R5 2600 daha iyi bir işlemci ama R5 1600 de tahta değil, o da çok kuvvetli bir işlemci. Hem aradaki çok olmayan fark için 16 GB RAM'den vazgeçilir mi hiç? Şu an akıcı oynamak için gereken en az RAM miktarı 16 GB, kesinlikle vazgeçmeyin. Ha sonradan eklerim derseniz tamam ama, işte ekleyene kadar kullanırken takılmalar yaşanabilir haberiniz olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı