Normalde hiç beklemeden R5 2600 alacaktım fakat İtopya'da RTX 2060 stokları bitince beklemek zorunda kaldım. Ryzen 3. nesil işlemcilerin 7 Temmuz'da çıkacağını görünce de biraz araştırdım ve aklımda bir kaç soru oluştu.
İlk olarak bu işlemciler Türkiye'de de 7 Temmuz'da satışa çıkar mı? Çıkarsa arasındaki fark vergilerle birlikte ne kadar olur?
Ayrıca AMD'nin kendi yayınladığı verilere göre R5 3600 ile İ5-9600K'nın performansları eşdeğer olacak deniyor. R5 2600 ile İ5-9600K'nın benchmarklarına baktığımızda ise aralarında 5-10 fps gibi bir fark var.Bu kadar az bir fark için (tahminlerime göre) 400-500 TL fazladan verilir mi?
Son olarak bu yeni işlemcileri eski anakartlar ile çalıştırabilecek miyiz? Eğer çalıştıramazsak yeni gelen anakartların fiyatlarının da bi' o kadar pahalı olduğunu düşünürsek bana pahalıya patlayabilir. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.
7 Temmuz'da çıkar, Türkiye'ye ortalama 1-2 Hafta içerisinde tam gelir diye düşünüyorum. Elinizdeki Parayı Dolara çevirin değer kaybetmesin, R5 3600 Kesinlikle almanız sizin için artı olacaktır.
Ben son soruya cevap vericem. Evet şu andaki anakartlarla 3.nesil çıkacak olan amd ryzen işlemcilerini çalıştırabileceğiz kullandıkları soket AM4 soket bu soketler 2020 yılına kadar geçerli olacak.