kranosspare
Kilopat
- Katılım
- 22 Kasım 2013
- Mesajlar
- 346
Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ediyorum. Peki hocam R5 2600 alırsam pişman olur muyum? 3600'u alamadım diye. Gerçekten bütçem o işlemci için yeterli değil.Sizlere şöyle açıklayayım. Günümüz oyunları işlemcilerde "tekli cekirdek performansi" na odaklandıği icin, bir onceki nesile yani 2.amd nesiline kadar intel tercih ediliyordu. Fakat yinede amd 2.nesilde fark olsada genede günümüz oyunlarini ultrada oynatabilecek kadar tekli cekirdek performansi bulunduruyordu. Bunun yaninda yayin, render ve bazi çoklu cekirdek performansina odaklanan oyunlar gibi coklu cekirdek performansini on planda tutan işlemleri yapacak kişiler, sualsiz ve kuşkusuz bir sekilde amd ye yoneliyorlardi. 3.nesil ile birlikte artik tekli cekirdek performansinida eşitledi, + olarak yanında coklu cekirdek perdormansi hediye etti. Stok fan durumunu aciklamama gerek yok zaten. Her oyunda fps degerleri farklilik gosterdigi icin net bir rakam vermek söz konusu degildir. Internetten islemci karşılaştırmalari bulunan oyun testleri izlerseniz daha rahat karar verebilirsiniz.
Ben teşekkür ederim ne demek. Kesinlikle olmazsiniz. Bütçeniz el vermiyorsa r5 2600x de güzel bir tercih olacaktir. R5 2600x alip sogutucuya bütçeniz kalmiyorsa, r5 2600 alip yanina guzel bir kule tipi sogutucu alin tavsiyemdir. Günümüz oyunlarini 1080p ve ultra ayarlarda oynatmaya yetebilecek bir islemci rahat olun. Overclock ile birlikte full verimde kullanabilirsiniz islemciyi.Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ediyorum. Peki hocam R5 2600 alırsam pişman olur muyum? 3600'u alamadım diye. Gerçekten bütçem o işlemci için yeterli değil.
Hocam ben şöyle bir sistem toplamıştım kendime. R5 2600'daki stok soğutucu yeterli dedikleri içinBen teşekkür ederim ne demek. Kesinlikle olmazsiniz. Bütçeniz el vermiyorsa r5 2600x de güzel bir tercih olacaktir. R5 2600x alip sogutucuya bütçeniz kalmiyorsa, r5 2600 alip yanina guzel bir kule tipi sogutucu alin tavsiyemdir. Günümüz oyunlarini 1080p ve ultra ayarlarda oynatmaya yetebilecek bir islemci rahat olun. Overclock ile birlikte full verimde kullanabilirsiniz islemciyi.
Gözle görülür şekilde performans farkını biraz açar mısınız? Mesela oyunlarda kaç FPS farkı var?
Çok teşekkürler burada kafamı karıştıran Galax markasından biraz korkuyorum açıkcası. Soğutma konusunda beni hayal kırıklığına uğratır mı sırf ucuz diye gerçekten bilmiyorum. Gerçi demişsiniz markaya güvenmeyin pek diye amaSisteminiz uygun. Guzel sistem olmus. 2060'ı daha rahat besleyebilmek adina oc yapmanizi oneririm. Stok sogutucuyla islemciyi stok değerlerde kullanabilirsiniz ancak. 250-300TL (Sitelere göre değişiyor) Arctic freezer 34 esports duo sogutucusunu oneririm. Cooler master masterair ma410p aldim 350 tlye. Gram memnun değilim açıkçası. Benim gibi markaya guvenip almayin, iyi markalarında başarısız ürünleri olabiliyormuş. Araştırmalar yapin ki, daha sonra pişman olmayasiniz. Gördüğüm çoğu kullanici belirttiğim sogutucuyu tavsiye ediyor kule tipi olarak.
Bilmemek değil öğrenmemek ayip demişler. Doğruda demişler. Problem değil bu site insanlar birbirlerine musait olduklari zamanda konulari gezerek yardimci olsunlar diye var. Güç kaynağı olarak 80+ sertifikali güç kaynağı oneririm. Matx-atx ile ilgili pek bilgim yok yanlis bisey soylemiyeyim. Anakartinizda parantez icinde oc yaziyor. Bu overclock islemi uygulayabileceginiz anlamina gelmektedir. Galax, palit gibi markalarin ucuz olma sebebi msi, asus, gigabyte gibi fazla tercih edilmemesi ve bilinmemesidir. Asus dual, msi armor gibi cok elestiri alan basarisiz ekran kartı modelleri mevcut. Bunlardan uzak durun. Yanlis anlamayin butun msi veya asus demiyorum. Msi armor serisi ve asus dual serisi diyorum. Sogutma olarak basarisiz kartlar ve %75 kullanici elestiriyor. Galax'in sogutma bakimindan sizi uzecegini hic zannetmiyorum. Kullanmisligim yoktur ama izlediğim testlerden bu kanıya vardim. Sizlerde galax markasini belirterek ekran karti testlerine bir göz atin youtube'da. Ama bana soracak olursanız sizi üzmez.Çok teşekkürler burada kafamı karıştıran Galax markasından biraz korkuyorum açıkcası. Soğutma konusunda beni hayal kırıklığına uğratır mı sırf ucuz diye gerçekten bilmiyorum. Gerçi demişsiniz markaya güvenmeyin pek diye amaBirde anakartı iyi mi seçtim bilmiyorum OC yapılır mı bununla? Çok cahilim bu konularda hocam affınıza sığınarak söylüyorum. Sistemin son hali bu PSU'suyla birlikte.
Eki Görüntüle 424549
Burada bir başka kafama takılanda PSU'su. hatta konu açtım bununla ilgili. Güvenilir bir PSU mu seçmişim? Hocam son olarak şu anakartlarda mATX-ATX olayı var. Biliyorum biri daha küçük fakat başka bir farkları var mı aralarında? Çok yordum gece vakti sizi gerçekten kusura bakmayın.
Çok teşekkür ederim kafama takılan birçok soruyu cevapladığınız için. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. PSU'lar şu şekilde;Bilmemek değil öğrenmemek ayip demişler. Doğruda demişler. Problem değil bu site insanlar birbirlerine musait olduklari zamanda konulari gezerek yardimci olsunlar diye var. Güç kaynağı olarak 80+ sertifikali güç kaynağı oneririm. Matx-atx ile ilgili pek bilgim yok yanlis bisey soylemiyeyim. Anakartinizda parantez icinde oc yaziyor. Bu overclock islemi uygulayabileceginiz anlamina gelmektedir. Galax, palit gibi markalarin ucuz olma sebebi msi, asus, gigabyte gibi fazla tercih edilmemesi ve bilinmemesidir. Asus dual, msi armor gibi cok elestiri alan basarisiz ekran kartı modelleri mevcut. Bunlardan uzak durun. Yanlis anlamayin butun msi veya asus demiyorum. Msi armor serisi ve asus dual serisi diyorum. Sogutma olarak basarisiz kartlar ve %75 kullanici elestiriyor. Galax'in sogutma bakimindan sizi uzecegini hic zannetmiyorum. Kullanmisligim yoktur ama izlediğim testlerden bu kanıya vardim. Sizlerde galax markasini belirterek ekran karti testlerine bir göz atin youtube'da. Ama bana soracak olursanız sizi üzmez.
85 in ne anlama geldiğini bilmiyorum ama sertifika olmadığı kesin. Corsair almaniz daha mantikli olacaktır. Birde alabiliyorsaniz 600 watt almaya çalışın. Zira ilerleyen zamanlarda parça yükseltmek istediğinizde daha fazla guc tüketen bir parça tercih ederseniz psu değiştirmeniz gerekebilir. 600 alin kafanız rahat olsun. Bende 1 ay once sistem almıştım. Sizinkiyle ayniydi. Bu yazıyı okuyan herkese tavsiyemdir akim koruyuculu priz kullanın. Benim pc çalışırken elektriğim gitmişti bir defa. Bir defa basima gelmesine ragmen sıfır anakart direkt arızalandi. Anakarti asus servise gönderdim. Başkasının basina gelsinde istemem dikkatli olun.Çok teşekkür ederim kafama takılan birçok soruyu cevapladığınız için. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. PSU'lar şu şekilde;
FSP 600W Meet 85 Güç Kaynağı
FSP 600W Meet 85 Güç Kaynağı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr Corsair 550W VS Serisi 80+ Güç Kaynağı
Corsair 550W VS Serisi 80+ Güç Kaynağı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Bu 2 modelden birini alacağım. 85 ne anlama geliyor bilmiyorum ama böyle dediğinize göre corsair-550w almam daha mantıklı geliyor. Forumda da FSP baya övülüyordu o yüzden sordum hocam.
Uyarınızı dikkate aldım bile hocam hemen bakmaya başlıyorum. Teşekkür ederim tekrardan iyi geceler.85 in ne anlama geldiğini bilmiyorum ama sertifika olmadığı kesin. Corsair almaniz daha mantikli olacaktır. Birde alabiliyorsaniz 600 watt almaya çalışın. Zira ilerleyen zamanlarda parça yükseltmek istediğinizde daha fazla guc tüketen bir parça tercih ederseniz psu değiştirmeniz gerekebilir. 600 alin kafanız rahat olsun. Bende 1 ay once sistem almıştım. Sizinkiyle ayniydi. Bu yazıyı okuyan herkese tavsiyemdir akim koruyuculu priz kullanın. Benim pc çalışırken elektriğim gitmişti bir defa. Bir defa basima gelmesine ragmen sıfır anakart direkt arızalandi. Anakarti asus servise gönderdim. Başkasının basina gelsinde istemem dikkatli olun.