R5 2600 vs R5 5600

Daha fazla  
Meslek
Ofis Elemanı
RAM
Vengeance 16 GB
Anakart
B450 PLUS
Herkese iyi sosyaller arkadaşlar. Şu anda kullanmakta olduğum R5 2600 işlemcim var. İşlemcimi yükseltmek istiyorum R5 5600'e. Anakartım TUF B450 Plus Gaming ve MSI GTX 1660 Ti Gaming X ekran kartım var. Aynı anakart ve ekran kartı ile oynadığım oyunlarda FPS artışı olur mu? Sistemimde 8x2 3000 MHz RAM var. Ryzen 5 5600 ile uyumlu olur mu? Oynadığım oyunlar genelde ETS 2, FIFA 22, GTA 5, AC Valhalla, Crysis serisi, NFS ve CoD serisi gibi. Online oyun oynamıyorum. Son olarak da oynadığım oyunlara göre fazla bir FPS artışı olmazsa yine de işlemci yükseltmek mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bios güncellemesi yaptıktan sonra uyumluluk konusunda sıkıntı yaşamazsınız. FPS'de çok büyük oranda olmasa da belirgin bir artış olacaktır ve ileride güçlü bir ekran kartı almak için mantıklı bir yükseltme olduğunu düşünüyorum.

PC hocasının incelemesinde eski BIOS ile çalıştırmıştı 5600ü. Benim BIOS'umda çok eski değil zaten. Ancak yine de uyarılarınızı dikkate alıp güncellerim.

Bende de RX 5600XT var. Sizce Ryzen 5 2600 satıp yerine Ryzen 5 5600 almak mantıklı mı? Çünkü artik birçok oyunda geride kalıyor Ryzen 5 2600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı. Halihazırda ekran kartının beslendiği AAA oyunlarda çok fark olmasa da rekabetçi oyunlarda devasa fark yaratır.

O değil de aslında DX 11 oyunlarda sistem darboğaz giriyor özellikle wildlans AC Origins Days Gone God of War gibi DX11 destekli oyunlarda fazlasıyla farkı görürüm değil mi internette pek bir şey anlamadım kendimiz test etmemiz lazım.

CPU darboğazına giriyorsa evet fark ettirir. Ben 3600'den 5600X'e geçişte bile farkı fazlasıyla gördüm.

CPU darboğazına giriyorsa evet fark ettirir. Ben 3600'den 5600X'e geçmiş biri olarak bile farkı fazlasıyla gördüm.

Tamamdır Haziran Ortasina Kadar Fiyatlar artmaz ise elimdekini Ozamana kadar satıp bu işlemciye geçeceğim inşallah fiyati artmaz daha fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…