R5 2600/X GTX 1080 Sistem Yorumu

Can0696

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Yeni sisteme geçmek istiyorum. Oyun odaklı bilgisayar Ttplayacağım. Parçalar şu şekilde:
Anakart: Gigabyte AX 370M Gaming 3 3200MHz M.2 Destekli
RAM: Patriot Viper RGB 2X8 GB DDR4 3000 MHz Dual
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Veya 2600X
SSD: James Donkey JD512 GB 2000/1500 Okuma/Yazma
HDD: Seagate Barracuda 3 TB 7200 RPM
Ekran Kartı: Zotac GTX 1080 Amp Edition (Tavsiye Verebilirsiniz)
Kasa: Frisby Venom RGB Fanlı 650W 80+ Kasa

Fiyat: 5000-5500 Arası

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Yeni sisteme geçmek istiyorum. Oyun odaklı bilgisayar Ttplayacağım. Parçalar şu şekilde:
Anakart: Gigabyte AX 370M Gaming 3 3200MHz M.2 Destekli
RAM: Patriot Viper RGB 2X8 GB DDR4 3000 MHz Dual
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Veya 2600X
SSD: James Donkey JD512 GB 2000/1500 Okuma/Yazma
HDD: Seagate Barracuda 3 TB 7200 RPM
Ekran Kartı: Zotac GTX 1080 Amp Edition (Tavsiye Verebilirsiniz)
Kasa: Frisby Venom RGB Fanlı 650W 80+ Kasa

Fiyat: 5000-5500 Arası
Kasa ve PSU değişmesi lazım. Frisby, everest, pover boost gibi markalardan kasa ve özellikle de PSU alınmaz. Ayrıca dediğiniz fiyata o parçaları alabileceğinizi sanmıyorum.
Battle Bronze [webtekno] GIGABYTE GeForce RTX™ 2060 OC 6G 16GB DDR4 480GB SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com
Bu sisteme HDD ekleyerek almak daha mantıklı. 1080 biraz daha güçlü ama 2060 daha güncel ve RTX desteği var.

Kasa ve PSU değişmesi lazım. Frisby, everest, pover boost gibi markalardan kasa ve özellikle de PSU alınmaz. Ayrıca dediğiniz fiyata o parçaları alabileceğinizi sanmıyorum.
Battle Bronze [webtekno] GIGABYTE GeForce RTX™ 2060 OC 6G 16GB DDR4 480GB SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com
Bu sisteme HDD ekleyerek almak daha mantıklı. 1080 biraz daha güçlü ama 2060 daha güncel ve RTX desteği var.
Venomu Bir Arkadaşım kullanıyor ve gayet memnun dostum. İç Kalitesini fazla iyi bilemem ama dış kalitesi hoşuma gitti. Bu arada Rtx Kartları da olabilirdi haklısın. E.kartı 2.El temiz bulmuştum fiyat o yüzden düşüyor :)

Venomu Bir Arkadaşım kullanıyor ve gayet memnun dostum. İç Kalitesini fazla iyi bilemem ama dış kalitesi hoşuma gitti. Bu arada Rtx Kartları da olabilirdi haklısın. E.kartı 2.El temiz bulmuştum fiyat o yüzden düşüyor :)
Takıldığım mesele kasadan çok içindeki PSU. Elektrik kesilmesi ve voltaj dalgalanması durumunda PSU ve sistemi yakma ihtimali daha yüksek. James donkey SSD ile ilgili kötü yorumlar var. Hiç kullanmadım ama kimse tavsiye etmiyor.

Bence dış kaliteden çok iç kalite önemlidir. Binlerce para döküp alıyorsunuz bir hiç uğruna gitmemesi için önerilerde frisby, everest, pover boost gibi markalar önerilmiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı