R5 2600G ve RX 570 Sistem Toplama

bozo4495

Decapat
Herkese hayırlı geceler dilerim.
Öncelikle bilgisayar bileşenlerinden pek anladığım söylenilemez... :)
Black Friday zamanı bir kasa toplamayı planlıyorum.
Ne ne ile uyumlu bilmiyorum, alabileceklerimi kendi çapımda listeledim sizlerin de fikrini almak isterim.
  • MSI A320M Pro (Forumda gezinirken B450 Pro gözüme çarptı.)
  • Ryzen5 2600g
  • Radeon Rx570 8 GB MSI ARMOR
  • Corsair 750x Gold 80+
  • RAM Ballistix ya da Fury tek slot 8 GB
  • Kingston SSD 240GB
Kasa, HDD, fan bakmadım daha, bulabildiklerim bunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 2600 veya 2400G demek istediniz sanırım. 2600G diye bir işlemci yok. 8 GB RX 570 için gereksizdir. 4 GB modellerine bakın. 750W sistem için fazla 600-650W kaliteli bir PSU alabilirsiniz. RAM'i 16 GB yapabilirsiniz. Overclock yapacaksanız A320M yerine B350M (Bios güncellenmesi koşuluyla) veya B450M almalısınız. Bütçe yeterli olursa B450 de olabilir.

Ali bey 2600 işlemcili olacak ayrıca ben overclock nasıl yapılır zararı var mı bilmem.Anakart olarak neden onu öneriyorsunuz benim seçtiğimle arasındaki farklar nelerdir? Açıklarsanız sevinirim.
HdAuSrAaN sistemi yurt dışından topluyacağım ortalama 650 euro bütçem var ne gibi bir dengesizlik var sizde açıklarsanız sevinirim.
@FearlyGhost özellikle sizin düşüncelerinizi merak içinde bekliyorum :)

Son düzenleme:
Amazon.de üzerinden toplamak daha iyi olabilir. Türkiye'de vergi falan derken 4000 TL'yi çöpe atarsın. Corsair 750W yani RMX serisi falan ise sana çok fazla gelir. 600W'lık kaliteli bir PSU bile yeter. Anakartı kötü seçmişsin. Stabil çalışmama, ileride yetersizlik durumu var.

bütçe kısıtlaması bulunmuyor benim seçtigiğimden çok pahalı olmasında :)
karar verdigim son hali atacağım üstüne sizinde eklemelerinizi bekliyorum.

Anakart : Gigabyte GA-B450M DS3H
İşlemci : Ryzen 5 2600
RAM : Gskill F4 – 3200 °C16D 2x8 GB
GPU : Radeon RX570 8 GB ARMOR
SSD : Kingston A400 240 GB
PSU :
KASA :
SOĞUTUCU :
yardımlarınızı bekliyorum , teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı