R5 2600’li ve RX 570’li sistem puanlama

ThePersica0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemi 5013₺’ye almış bulunmaktayım. Bazı arkadaşlar çok fazla para verdiğimi falan söyleyecek evet öyle ama benim durum biraz farklı. Babam sistemi toplarken ilerde ekleme yapmayacağın şekilde topla dedi. Ben de ileriye dönük bir anakart, ekran kartı yükselttiğimde sıkıntı çıkarmayacak bir işlemci, toplamda 1.5 TB’lik HDD ve SSD kullandım. SSD uzun ömürlü olacak HDD zaten çok pahalı değil 3 sene götürse yeterli. Tek monitör kullancağım için RX 570’in 4 GB versiyonunu tercih ettim. PSU’da gayet kaliteli ve OC yaptığımda sıkıntı çıkarmayacak güçte ve kalitedir. Arkadaşlar asıl konuya gelelim. Sistemin kalitesini oylarsak kaç puan verirsiniz?

Belleklerden kısılabilirdi (ışıklı olmayan). Sata M.2 SSD; laptop kullanmayanlar için gereksiz (tüm sata portu/disk yuvalarınız dolu değilse). Ayrıca işlemciyi 3600 yapmanız gerçekten işinize gelir, babanızı ikna etmeye çalışın.

Bu fiyata ryzen 3600 lü 1660 ti lı sistem çok rahat toplanırıdı.
f/p 4/10
SSD ADATA 128 GB ANAKART 400₺’lik olurdu hocam demi Ayrıca 1660Ti Tek Fanlı veya Çift Fanlı olunca ısınma problemi oluyormuş diye duydum. Ben ROG STRİX’ten başkasını almayacağım için bütçe çok artacaktı.
Hocam bence RX570 ile R5 2600 iyi işlemci fazla bile
Hocam
RAM’i daha almadım ne tavsiye edersiniz

Ram ler fazla pahalı.
Ekran kartı gayet güzel.
Anakart gereksiz pahalı ( madem ileriye dönük olmayacak 4 slot ram li anakart neden )

Kasa yerine zalman Z3 plus veya Dark N10 öneriyorum.

Güç kaynağını FSP al.

İstediğinizi duyamayınca insanlara neden saldırmaya başlıyorsunuz? Burada hiçbirimiz firmalardan para almıyoruz. Yol yakınken düzeltebilirsiniz, 1 hafta gecikmeli gelir elinize fakat "oh be" dersiniz.

Hocam Bellekler daha alınmadı ne tavsiye edersiniz?
İstediğinizi duyamayınca insanlara neden saldırmaya başlıyorsunuz? Burada hiçbirimiz firmalardan para almıyoruz. Yol yakınken düzeltebilirsiniz, 1 hafta gecikmeli gelir elinize fakat "oh be" dersiniz.
Hocam yanlış anladınız anakart ileriye dönük olacak
Hocam Anakart işlemci ve ekran kartında kararlıyım ramlari daha almadım ne alabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…