R5 2600'lü sisteme 2070 Upgrade'i

Daha fazla  
Meslek
Doktor
Arkadaşlar şu an bende R5 2600 ve Sapphire RX580'li bir sistem var ancak aldığım dönemde sınırlı bütçe nedeniyle hem marka olarak hem de model olarak istediğim ekran kartını alamamıştım. Kartın hem yazılımsal hem performans olarak istediğim düzeyde olmaması sebebiyle ileride sistemimi RTX 2070 ile yükseltmek istiyorum. Ancak mevcut anakart ve işlemcim RTX 2070 ile darboğaz yapar mı korkusu da var. Şu an ASUS B450M-K anakartım ve Ryzen 5 2600 işlemcim var. RAM 8 GB ancak ekran kartıyla birlikte onu 16'ya yükselteceğim. Sizce mevcut sistemim (RAM'i yükseltilmiş sayarsak) RTX 2070 ile darboğaz yapar mı? Bir de RTX 2070'de en iyi kart hangisidir? Benim aklımda MSI Gaming X var ancak ASUS ROG STRIX'e göre bile 500-600 lira civarında daha pahalı. Bu ASUS trifrozr veya MSI Ventus gibi modeller alınabilir mi yoksa almışken biraz daha kıyıp ileride pişman olmamak mı lazım?

1440p de kullanırsan bir sıkıntı çıkmaz. Gaming X modeli ise gayet yeterli ve kaliteli bir modeldir gönül rahatlığıyla alabilirsin.

1440P'de kullanırsan bir sıkıntı çıkmaz. Gaming X modeli ise gayet yeterli ve kaliteli bir modeldir gönül rahatlığıyla alabilirsin.

1440 bile değil 1080 kullanacağım çoğu zaman. Elimdeki kartı stabilitesi çok düşük ve yazılımsal olarak çok sorunlu olduğu için değiştireceğim zaten. Almışken de beni 4-5 sene düzgün götürecek bir kart olsun diye 2070 almak istiyorum. Ama MSI Gaming serisi bayağı bir pahalı diğerlerine göre onu alamayabilirim belki.

1080p'de kullanacaksan büyük ihtimalle darboğaz olur. Daha sonra işlemciyi yükseltirim diyerek yatırım yapmak için alırsan mantıklı bence.

O kart dediğim gibi 1080p için fazla güçlü o yüzden tam performansında kullanamayacaksın. 1080p için en fazla RTX 2060 kullanmalısın. Tabii ki alıp almamak sana kalmış fakat benim tavsiyem bu yönde. Gaming X almayabilirsin fakat çok da düşük soğutmaya sahip bir kart satın alma. Bütçeni belirtirsen yardımcı olabilirim.

Vallahi öyle 2K oyun oynama gibi takıntılarım yok. Benim amacım 1080P'de maksimum FPS almak. Eğer 2070 orada darboğaz yapar diyorsanız 2060 Super'de alabilirim hem daha ekonomik olur. Bütçe olarak da 5K'yı geçmeyi düşünmüyorum fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…