R5 2600X 144 Hz için uygun mu?

150101

Kilopat
Makaleler
5
Arkadaşlar adı üstünde, Ryzen 5 2600X kullanıyorum, ekran kartım ise GTX 1050 TI.
144 Hz bi monitör mü yoksa 2k bir monitör mü bi türlü karar veremiyorum. Bana kalsa 144 Hz ama 144 FPS görmek yüksek bir tek çekirdek performansı istiyor. Sizce olur mu? Bu arada RX 680 gibi bi ekran kartı almayı düşünüyorum. Tabi daha hiç belli olmayan bi şey hakkında konuşmak doğru mu bilmem ama GTX 1060 tan güçlü ya da aynı seviyede kronik bir sıkıntısı olmayan ekran kartı -AMD- çıkartınca hemen alacağım. Yani ilerde GTX 1060 alacağım diye de sayabiliriz.
Yüksek grafik takıntım yok, ancak düşük grafik oynayamam, harbi oynayamam.
Bütçe maksimum 2000₺. Bu arada 144 Hz alırsam Viewsonic XG2402 alacağım. İyi forumlar.

GTX 1060 vb. kartların 2K'da çok da verim veremeyeceklerini düşünüyorum. Benim tercihim 144 Hz olurdu. Ya da VA panel 75 Hz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki GTX 1050 TI 144 Hz e yetecek mi? Benim için hayır. Battlefield 1 de 1080p "orta" ayarlarda bile zaman zaman 60 FPS nin altına düşüyor.

Ayrıca GTX 1050 TI odaklı düşünmeyin, GTX 1060 civarı düşünün. Ki benim izlediğim testlerde 2K çözünürlükte -Benim için- gayet güzel -hiç olmazsa GTX 1050 TI dan daha yüksek- grafiklerde 60 FPS civarında oynatabiliyor. Ayrıca şu işlemcinin tek çekirdek performansı çok korkutuyor.

Ayrıca AMD nin yeni ekran kartları en geç ne zaman çıkabilir ki? Benim bildiğim kadarıyla 6 ay içinde tanıtılacak?

2600X ile sonradan 1080 bile rahatlıkla takabilirsiniz. 144 Hz şimdilik sizi e-spor oyunlarında 144 Hz'in nasıl bir güzellik olduğunu anlamanızı sağlar 1050 Ti ile. Sonradan ekran kartı yükseltmesi ile diğer oyunlarda da 60 FPS'nin üstüne çıktığınızda çok daha iyi olacaktir.

Bide 144 Hz e alışınca 60 Hz bi türlü olmuyor diyorlar, ki abim mesela öyle. Ayrıca rekabetçi oyunlar kadar bi o kadar olmayan oyunlar da oynuyorum. Ayrıca rekabetçi oyunlar genelde rezalet ötesi iğrenç oyunlar oluyorlar, ya çıktığında öyle ya da zaman geçtikçe öyle oluyor. Ki ayrıca benim GTX 1080 alma gibi bi imkanım yok. Yani ekonomik açıdan var ama sırf oyun oynamak için imkanı yok ödemem, ödettirmem. Ondansa geleceğim için saklarım daha iyi.
Ayrıca K.S.P., Cities Skylines, Tropico 5 gibi oyunları da çok severek oynuyorum. Ve bunları 2K oynarsam çok daha iyi bir görüntü ile oynayabilirim ama 144 Hz oynarsam bi fark olmaz sonuçta.
Ekstra olarak video, film, dizi izlemeyi de severim. Ve zaman geçtikçe (hatta şuanda bile yavaş yavaş) çözünürlükler 4K ya çıkıcak, ama 144 Hz olmayacak.
Yani benim de gönlüm 144 Hz den yana ama 2K daha doğru olur gibi geliyor. :/

144 HZ ekran almanızı tavsiye ederim ileride sistem değişirsiniz monitör kalır. Olmadı ileride para geçerse elinize ekran kartınızı satıp bir üst kart alabilirsiniz.
1060 ile kullananlar var ancak size kalmış her oyunda o kadar FPS alamayacağınız gerçek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…