R5 2600X 1660 Super sistem için yükseltme önerisi

Belli başlı bir bütçem yok. İşlemci 5600x yapıp ekran kartını güncellemek mantıklı olur sanırım. Ekran kartı olarak 3060 Ti mı RX6700 XT mi mantıklı olur? Daha sonra PSU ve ram yükseltmesi mi yapayım? PSU'da acil olarak değiştirmem gereken parçalardan. Bazen yaşadığım oyunlarda olan reset sorunları vs. psu'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

2K için 6700 XT.

Altı çekirdekli işlemci yalnız.

RAM dursun şimdilik. Kasa ve PSU acilen değiştirilmeli, o kasa ile ekran kartı 85-90 dereceleri görebilirsiniz.

İşlemci olarak 5600X'e fazladan para vermeyin 5600 ile performans farkı yok denebilir. Ekran kartı ise 6700 XT daha iyi olur.

İşlemci olarak ne önerirsiniz? Şuan ki sistem de ısınma sorunu yaşamadım. İşlemci ve ekran kartı değişince neleri görür bilmiyorum. Çünkü ekran kartı yükte 50-55, işlemci 55-60 dereceleri görüyor.

5600 al. Artan bütçeyle güzel bir 600W 80+ veya 650W 80+ alırsan iyi sistem olur. 5600X için yüzlerce lira farka gerek yok diye düşünüyorum. 2K için ilerleyen zamanlarda 6700 XT gibi kartlar bak. 1660S 2K'da tatmin etmez.

PSU değiştirirsem kasayı da mı değiştirmeliyim?

Aynı anda değiştirmek zorunda değilsin. Sadece ikisi de kötü.
Mantıken yavaştan sistemi komple yenilemem lazım sanırım. 2K kullandığım için ekran kartı değiştirmem gerekiyor. Ekran kartını değiştirirsem işlemci düşük kalacağı için işlemcide gidici. Bu ikisini değiştirdiğim için sağlama almak adına PSU'yu değiştirmem gerekecek. Sanırım anakart harici tüm parçaları yenileyeceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Altı çekirdekli işlemci yalnız.

Sizi görüyorum, çekirdeklerle alıp veremediğiniz nedir acaba?

kasanizin hava akışı iyiyse gerek yok bence, ekran karti sığmazsa degistirirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…