Çözüldü R5 2600X 3.6GHz üzerine çıkmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wintry

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
CPB açık olmasına rağmen 3.6GHz üzerine çıkmıyor, BIOS vs. her şey güncel. Güç seçenekleri yüksek performans ayarında. Öneri sunabilir misiniz?

Çözüm
Sorunu çözdüm. Precision Boost OverDrive ayarı otodaydı Enable'a çektim şu an 4.25'e kadar çıkıyor.
CPB açık olmasına rağmen 3.6GHz üzerine çıkmıyor, BIOS vs. her şey güncel. Güç seçenekleri yüksek performans ayarında. Öneri sunabilir misiniz?

Sıcaklıktan dolayı işlemci kendini frenliyor olabilir, R5 2600X kullanmadım fakat Intel için 3.6 GHz ortalama bir değer. Gigabyte App Center üzerinden easy tune seçeneğini seçip OC veya Auto tuning sekmelerini de deneyebilirsin.

Sıcaklıktan dolayı işlemci kendini frenliyor olabilir, R5 2600X kullanmadım fakat Intel için 3.6 GHz ortalama bir değer. Gigabyte App Center üzerinden easy tune seçeneğini seçip OC veya Auto tuning sekmelerini de deneyebilirsin.

Silikonu iyi değildir. Benim R7 1700 3.8'e çıkıyor aslında R5 1600 ama 8 Core versiyonu.
Benim anakrtta aşırı dandik btw B450 Pro M.2

Soğutucum AG400 macun Arctic MX-4 6 fan var, ısınmıyor da ama bilmiyorum. Bir sorun yoktu dün oyun oynarken fark ettim Windows mu kapattı artık ne olduysa yine.

Sorunu çözdüm. Precision Boost OverDrive ayarı otodaydı Enable'a çektim şu an 4.25'e kadar çıkıyor.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı