R5 2600X 4.2 GHz OC

aLoooumsu

Centipat
Merhaba arkadaşlar Ryzen 5 2600X işlemcimi ASUS optimal ayarında sabit 3.8 GHz'de kullanıyorum ama 4.2 GHz çekmek istiyorum. Bazı oyunlarda belli bir FPS sabitlemek istiyorum. MasterLiquid 240L sıvı soğutucum var. Ne yapmam gerekıyor? BIOS'tan girdiğim zaman fid did gibi ayarlar çıkıyor karşıma anlamadım

Son düzenleyen: Moderatör:
Video izleyerek yapabilirsin, internette binlerce video var. Voltajını 1.4V'tan yüksek girme, parçalarını yakarsın.

Detaylı bir video bulamadım ve voltaj ayarını beceremedim. Fid dıd gibi seçenekler çıkıyor. Core ratıyoyu 42.00 yapıyorum ama voltage yerini bulamıyorum.

Detaylı bir video bulamadım ve voltaj ayarını beceremedim. Fid dıd gibi seçenekler çıkıyor. Core ratıyoyu 42.00 yapıyorum ama voltage yerini bulamıyorum.
1.39'da videoyu duraklatırsan 1.350V yazan yerden ayarlıyorsun VDDCR CPU Offset Voltage yazan yer.

Yanlış bilgi vermeyin 1.45 AMD'nin garanti verdiği son voltaj yani 1.45'e kadar devam edebilirsiniz.
Ben arkadaşa tavsiyede bulundum zaten, sonrası riskli diye. İsterse 1.5V versin ama anakartını bilmiyoruz gerek yok 1.4V'ta 4.2GHz görür zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…