R5 2600X GTX 1660 hazır sistem

ahmet canbaz

Centipat
P1.5 hazır sistem
Ryzen 5 2600X
Gigabyte B450M S2H
Kingston 8 GB 3200HZ CL 18 RAM
Galax GTX 1660 X version 6 GB
Adata SU630 480GB SSD (bu SSD yerine Adata SX8200 512 GB m.2 SSD +133 TL bunu seçersen toplam 4066 TL oluyor. )
Dark Diamond Pro 4x12CM RGB kasa
Aerocool 500W 80+ Cylon PSU
Toplam: 3934 TL
Arkadaşlar bunu bir arkadaşım attı bana 29 Kasım'da bu ucuzlarsa bunu al diyor. Bu fiyatta kalsa bile yine bu sistem çoğuna göre ucuz olur 29 Kasım'da diyor.
Sizce bu sistem nasıldır kötü olan yerleri nelerdir veya her şeyiyle iyi sistem midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İŞLEMCİ : AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci | ITOPYA
ANAKART : MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart | ITOPYA
EKRAN KARTI : Sapphire Radeon RX590 PULSE 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı | ITOPYA
RAM : CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 Dual Kit Ram-CMK16GX4M2B3000C15R | ITOPYA
SSD : ADATA 480GB SU650 3D NAND Sata3 2.5" SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma) | ITOPYA
KASA + 80 PLUS PSU : Cooler Master MasterBox Lite 5 500W 80 Plus USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa | ITOPYA

Dostum bu sistem totalde 4350 TL ' ye geliyor . Eminim Black Friday' de bu sistemi 4 K ya toplayabilirsin . Öncelikle Raminin 16 olması gerekiyor . Sebebi , 8 gb günümüz güncel oyunlarında git gide yetersizleşiyorken ve sen AAA oyunlar oynamayı düşünüyorken 8 gb ram seni tatmin etmeyecektir . Ekran kartı tarafında gelecek olursak seçtiğin ekran kartının benim eklediğim ekran kartıyla arasında gözle görülür bir fps farkı yok . Bunu youtube incelemelerinden v.s yakalayabilirsin . Anakart olarakta yüksek MHZ destekli bir anakart tercih ettim . 4 ram slotu ile ileriye dönük olacaktır. ( Aynısını kullanıyorum . ) . SSD tercihi olarak f/p bir ssd tercih ettim . Bütçe kısıtlı olduğundan dolayı . Seni tercih ettiğin oyunlarda uzun bir süre götürür bence . Kasa olarak 4 Fanlı , cooler masterin hava sirkülasyonun iyi olduğunu düşündüğüm ve içerisinde 80+ 500w bu sistem için gayet yeterli bir power supply ile geldiğini söyleyebilirim .

Sadede gelecek olursak , güncel dilediğin oyunları bu sistemle medium - high - ultra ayarlarda 1080 p ile akıcı bir şekilde oynayabileceğini düşünüyorum . Sistemin şimdiden hayırlı olsun .

4000 tl bütçem var daha çok aaa oyunlar ve 2-3 saatte rekabetçi oyunlar oynarım.
4000 TL ye şuan için en iyi sistem bu:
pc2.png

Tavsiyem 29 kasımı bekleyin, gelecek indirimler ile daha iyisi toplanabilir.

@208247 Dostum sistemdeki ssd düşük depolama alanına sahip . Seçtiğin ramlerde gördüğüm kadarıyla soğutmasız . İşlemciye gelecek olursak , yeni revizyon değilse 2600 ün bir hayli gerisinde bir işlemci ve upgrade'e müsait değil . (Ekran kartı için ) .. Önerdiğin sistemde tek odak noktası bütün bileşenleri olabildiğince ucuz tutup ekran kartına abanmak olmuş . Her ne kadar oyun oynamak isteyen biri için doğru olsa da ileriye dönük bir sistemde kurmaya özen göstermemiz gerekiyor bence . Performans odaklı ileriye dönük bir sistem için tavsiye etmem açıkçası hazırladığın sistemi .
Kaldı ki 3a oyunların kapladığı minimum alanın 30 GB olduğunu düşünürsek :)

@208247 Dostum sistemdeki ssd düşük depolama alanına sahip . Seçtiğin ramlerde gördüğüm kadarıyla soğutmasız . İşlemciye gelecek olursak , yeni revizyon değilse 2600 ün bir hayli gerisinde bir işlemci ve upgrade'e müsait değil . (Ekran kartı için ) .. Önerdiğin sistemde tek odak noktası bütün bileşenleri olabildiğince ucuz tutup ekran kartına abanmak olmuş . Her ne kadar oyun oynamak isteyen biri için doğru olsa da ileriye dönük bir sistemde kurmaya özen göstermemiz gerekiyor bence . Performans odaklı ileriye dönük bir sistem için tavsiye etmem açıkçası hazırladığın sistemi .
Kaldı ki 3a oyunların kapladığı minimum alanın 30 GB olduğunu düşünürsek :)
Yazıyı tekrar oku istersen "şuan için 4000 TL ye en iyi sistem bu, Tavsiyem 29 kasım indirimlerini bekleyin daha iyisi toplanabilir " dedim.

Yazıyı tek oku istersen "şuan için 4000 TL ye en iyi sistem bu, Tavsiyem 29 kasım indirimlerini bekleyin daha iyisi toplanabilir " dedim.
4k en iyi sistem diyorsunuz R5 1600 A320 Anakart kullanıyorsunuz. SSD 240 seçiyorsunuz. Kasa+PSU sertifika bile yok. Eğer sıfır alınacaksa 4k ya bu sistem bence en iyisi..

RX 590

Screenshot_2019-11-04-17-29-36-401_com.android.chrome.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı