R5 2600X için anakart önerisi

mseryındex

Centipat
Merhabalar, ilk defa PC topluyorum ve seçtiklerim şunlar:
  • Ryzen 5 2600X
  • ASUS GTX 1660 Ti ROG STRIX(OC)
  • ASUS TUF B450-PLUS GAMING
  • Corsair 16 GB(X2) RAM
  • Samsung 500GB 860 Evo SATA SSD
Anakart ASUS TUF B450 PLUS GAMING bu sisteme uygun mudur? Yoksa Pro'sunu mu seçmeliyim? Bazıları micro ATX ama ATX'ten ne farkı var tam bilmiyorum. Kasayı da seçemedim daha kasa ve anakart tavsiyesi bekliyorum. Hızlıca cevap verirseniz çok iyi olur satın alacağım hızlıca çünkü. :)

Genel bütçem 5700tl gibi kasa dahil. Vatandan topluyorum kdv indirimi var şuan ve taksit yaptırcam. Normalde r5 2600 seçicektim indirim varken 2600x seçtim. r5 3600 300 tl daha pahalı aşar bütçemi. Normalde asus b450 dragon seçicektim ama işlemciyi yükselttiğim gibi anakartı da yükseltmek istedim. 500-700 tl arasında bi anakart işimi görür gibi. MSI B450 TOMAHAWK'ı şuan online olarak seçemiyorum magazalarda varmış.

Yeni gördüm. Şiddetle öneririm.
teşekkür ederim tavsiye için ama vatandan topluyorum şuan hem indirim var hemde taksit ile alıcam.

Bütçe belirtin. OC falan yapacak mısınız?
Tomahawk MAX öneririm: MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart - Vatan Bilgisayar

Bu arada işlemciyi R5 3600 yapmanı tavsiye ederim.

Kasa ve PSU olarak bu alınabilir: CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-DELTA 80PLUS 550W RGB FANLI MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar

ATX ve mATX boyut farkı.

ITX: Small, mATX: Medium, ATX: Large olarak tanımlanabilir.
tomahawk sadece mağazalarda kalmış, şuan online olarak almam lazım.500-700 tl arasında başka tavsiyeniz var mı? tuf serisi iyi değil midir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı