R5 2600X için sıvı soğutucu vs kule tipi hava soğutucu

The BadJoke

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, boşta 55 derece oyunlarda 83 dereceye çıkıyor. İşlemcim Ryzen 2600X. İleride yükseltme yapacağım ama soğutucu değiştirmeye karar verdim. Havalar bulunduğum yerde sıcak. Kule tipi mi yoksa sıvı mı alayım arada kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçenize göre değişir bu sorunun cevabı. Yüksek bütçelerde sıvı soğutucu öneririm, sessizlik ve sıcaklık değerleri bakımından daha avantajlı.

Sıvı soğutma alın bence işlemci de değiştirecekmişsiniz 240 mm alın en az.

kendim bu soğutucuyu Ryzen 5 5600G işlemcide kullanıyorum %"100 yük altında 72 dereceyi geçmiyor

Kötü bir soğutucu.

Hava soğutma diyorum ben.

Yukarıdaki arkadaş 3.150 tl'lik sıvı soğutma ile 72 derecelerden bahsediyor ben 5600X gibi çok daha fazla ısınan bir işlemci kullanıyorum, h510 gibi hava akışı rezalet bir kasaya sahibim ve ID-Cooling 224-XT kule tipi soğutucusu ile yük altında 60-65 dereceleri geçmiyor. Bu insanlardaki sıvı soğutma fantezisini anlamıyorum, sıvı soğutma sadece en en üst seviye işlemcilere sahipseniz para verilmesi gereken bir şey. Gereksiz harcayacak paranız varsa parçalarınızı yükseltmekte kullanmak daha mantıklı. O yüzden kesinlikle uygun fiyata amazondan bulabileceğiniz deepcool kule tipi soğutucuları öneririm.

Kaç sıvı soğutucu kullandınız diye sormak lazım. tek sorun da ses değil dediğim gibi.
Dostum kabul etmiyorlar boşuna uğraşma. Sıvı soğutmacılar bir tarikat olmuş neredeyse 1. nesil intel işlemcilere bile 3000+ harcatıp sıvı soğutma taktıracaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…