Kerem Mungan
Hectopat
- Katılım
- 31 Temmuz 2020
- Mesajlar
- 201
Bugün 2. el bir işlemci aldım. Değerler bu şekilde sizce normal mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 97 derece ne demek? Benim 1600 AF 85 geçmedi. Çok yüksek bir değer. Nasıl frekans düşürdüğünü görüyoruz zaten güç çekimine bakarsan.
İkisindede olabilir bilemeyiz. Tam oturtuldumu fan?Hocam sorun işlemciye mi sizce yoksa soğutucuda mı?
Acilen satbit voltaj ve frekans ayarı gerekiyor hocam kolay gelsin.
İkisinde de olabilir bilemeyiz. Tam oturtuldumu fan?
Fan oturtulduysa bu sıcaklılar mangal için daha uygun hocam. Bence söküp tekrar takın fanı.Hocam bu konularda peki bilgim yok biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim ayrıca sizce termal macunu yanlış uygulamış olabilir miyim?
Vidaları dengeli bir şekilde sıktım ben termal macundan şüpheleniyorum.
Yani muhtemelen ya termal macun uygulamasında hata var ya da soğutucu tam oturmamış. Bunlarda sorun yok diyorsanız soğutucu zayıf kalıyor demektir. Ryzen undervolt rehberlerine bakabilirsiniz. Özetle işlemcinin kendi kendine yaptığı overclock işlemini durdurup elle bir değer girerek daha düşük voltajla çalıştırıp sıcaklığı azaltmış olacaksınız.
Fan oturtulduysa bu sıcaklılar mangal için daha uygun hocam. Bence söküp tekrar takın fanı.
Tekrar denediğindede sorun devam ederse kesinlikle etmelisin.Peki hocam birazdan termal macun ve fanı tekrar kontrol edeceğim işlemciyi Param Güvende ile satın aldım sizce iade etmeli miyim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.