R5 2600X RX 570 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
Son düzenleme:
SSD veya HDD'nin SATA kablosu arızalı sanırım. Belki de M2 arıza yapmıştır. Belki de Seagate HDD tamamen çöp olmuştur. xD

CrystalDiskInfo ile sağlık değerlerini gönder bakayım. İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer-10 DEC olarak ayarlayıp bütün disklerin sağlıklarını eksiksiz olarak paylaş.

Düzeltme: RAM'ler tarafından hata almıyorsun, bunu neye göre söyledin merak ediyorum.

Sağ olun sanırım yanlış yorumlamışım hatayı MEMORY_MANAGEMENT hatası almıştım o yüzden RAM kaynaklı dedim. Dosyaların 3'ünden ortak bir çıkarım mı yaptınız? Yoksa tek dosya için mi? Bu arada bu konudaki ikinci bilgisayarım her şeyini donanımsal olarak kontrol etmeye çalışıyorum yeni bir bilgiye ulaşırsanız yazın lütfen.

Son düzenleme:
Hepsine baktım. Tek dosyaya bakarak olacak bir şey değil. Her Memory Management da RAM değil. Diskler de memory'dirler. Dediklerimi yaparsan sorunu çözeceğiz.

Dediğim gibi ya SATA kablolarından biri veya ikisi arızalı, ya da disklerden biri arızalı. Tahminimce de HDD arızalı. Bu vibe da HDD'nin Seagate marka olmasından kaynaklı.

Üçünü de incelediğimde "IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe" ortak sorun olarak gözüküyor.

BIOS güncellemesi öncesi sorunsuz kullanıyorsanız muhtemelen RAM bellekleriniz güncelleme sonrası uyumsuz duruma düşmüş olabilir. (Bu durumu bazı kişilerin yaşamış olduğunu duymuştum).

XMP açık veya kapalı fark etmeksizin sorun yine devam ediyorsa RAM belleklerinizi anakartınız ile uyumlu olarak yenileri ile güncellemeniz ya da riskli olan BIOS downgrade işlemini gerçekleştirmeniz gerekebilir.

Ayrıca D diskinizdeki sağlık durumundan ötürü önemli dosyaları yedekleyip M.2 SSD ile yenilemenizi tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için ilk BIOS downgrade edeceğim.

SanDisk'i sök. Bir müddet kullanma, bakalım mavi ekranlar devam edecek mi?

Çekirdek görüntüsü olarak da bilinen ntoskrnl.exe, Microsoft Windows NT çekirdeğinin çekirdeğini ve yürütme katmanlarını içerir ve donanım soyutlama, işlem işleme ve bellek yönetiminden sorumludur.

Yani dolayısıyla, ntkrnlmp ile hemen hemen benzer görevi görüyorlar. ntkrnlmp bir sorun değildir. Windows'un çekirdek dosyalarından biridir.

Ayrıca sadece IMAGE_NAME'e bakarak mavi ekran sorununa çözüm bulamazsın.

Ayrıca sorun RAM değil disk. Muhtemelen de SanDisk kaynaklı bir sorun var. Zira SanDisk SSD Plus serisi kronik sorunlu. SMART verileri de ortada.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…