R5 2600X sisteme RX 5700 XT almak

Anikan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar;

ASUS ROG-STRIX-RX 5700 XT-O8G-Gaming ekran kartını almayı düşünüyorum, ancak bazı sorularım vardı.

Ürünü incelediğimde PCI Express 4.0 olduğunu gördüm. Benim anakart PCI Express 4.0 desteklemiyor. Geriye dönük uyumluğu var mı?

Güç bağlantısı 2 X 8-pin, bunları güç kaynağından farklı çıkışlardan alsak sorun olur mu?

Ayrıca FreeSync destekli başka bir ekran kartı öneriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.

Mevcut bilgisayar parçalarımı aşağı görebilirsiniz:

Anakart ASUS ROG STRIX X470-F GAMING.

Ekran kartı ASUS RX480 8 GB STRIX Gaming GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12.

Güç kaynağı Xigmatek Vector s serisi 80Plus Silver 750W modüler.

İşlemci Ryzen 5 2600X.

Kasa Crystal serisi 460X RGB.

Monitör MSI Optix MPG27cq2.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080PDE darboğaz olacaktır 2K'da darboğazın önüne geçebilirsin, veya ufak bir overclock yaparsanda 1080'de darboğaz yaşamazsın.
Ne alaka ya. O kart ve işlemciyle dar boğazın d sini bile yaşamaz. Uyumlu olur mu ana karta bilmiyorum ama uyarsa hiç sıkıntı olmaz dar boğaz konusunda.

Anakartınıza uyumlu olduğunu düşünüyorum fakat arkadaşın dediği gibi 1080p de darboğaz olabilir. O işlemcinin desteklediği en güçlü kart 2060 ve 5600 XT. İnternetten araştırabilirsin.

Ooo. Millet üstteki yorum için kusura bakmayın. Ben ilkte o modeli ne olarak okudum bilmiyorum ama şimdi bakınca fark ettim. Kusura bakmayın. :D

Merhaba arkadaşlar,

Yorumlarınız için telşekkür ederim.

Darboğaz yapar mı acıkcası bilmiyorum, ilk msj da belirtmiş olduğum gibi benim sorum bu değil.

Malum ülkemizdeki fiyatlardan dolayı bilgilsiyarları genelde bir kere de toplamıyoruz, zaman içinde parca parca yükseltiyoruz. Bende bilgisarımı yaparken bu şekilde yapıyorum, ileride işlemci ve anakatımı zaten değitireceğim.

Bu arada ınternet de yaptığım kısa bir araştırmaya göre,

Home - PC Builds sitesine göre;

1080P ortalama darboğaz yüzdesi:% 0,83.
1440P ortalama darboğaz yüzdesi:% 2,72.
2060/4K ortalama darboğaz yüzdesi:% 4,52.

Bu sonuçlar 4K hariç o kadar karamsar olmadığını düşüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı