Arkadaşlar son bilgisayarı alalı yaklaşık 3 ay oldu. Bugün CPU ve GPU sıcaklıkları dikkatimi çekti, CoD WARZONE ve Black Desert adlı oyunda 80 ile 84 derece arasında gelip gittiler. Yardımcı olabilecek var mı?
Bilgisayarı duvar dibinden biraz daha açık bir yere koyun. İşlemci ve ekran kartı fanları düşük devirde dönüyorsa hızı artırın. Yan kapağı çıkararak veya yapabiliyorsanız öndeki cam kısmı çıkararak bir süre aynı oyunları oynayın. Sıcaklıklar 70 derece civarına düşüyorsa sorun kasanızdadır.
Kasanın önündeki fanların sağ taraftan hava alması zor duvara yaslamıssın biraz boşluk bırak orada ve Arkada da da biraz fazla boşluk bırak rahat üflesin dışarıya. Fan eklemesi yapabilirsin kasanın üst bölümüne, işlemciyede kule tipi takabilirsin, şahsen benim görüşüm Ryzen 5 2600X için stock soğutucu yeterli değil halbuki X serisi bir işlemciye Wraith Max koyulması gerekirdi.
Kasanın önündeki fanların sağ taraftan hava alması zor duvara yaslamıssın biraz boşluk bırak orada ve Arkada da da biraz fazla boşluk bırak rahat üflesin dışarıya. Fan eklemesi yapabilirsin kasanın üst bölümüne, işlemciyede kule tipi takabilirsin, şahsen benim görüşüm Ryzen 5 2600X için stock soğutucu yeterli değil halbuki X serisi bir işlemciye Wraith Max koyulması gerekirdi.
Kasanın arkası komple açık bir alan fakat sağ tarafında perde var çok sıkıntı olursa perdeyi açabilirim oynarken, GPU fanları dahil olursa totalda stock fanları hariç 4 fan bu kadar ısınması normal midir acaba?
Apex Legends adlı oyun cam kapalı gpu fanı afterburner'dan otomatikte olacak şekilde aldığı ısı değeri GPU 75- 77 Arası CPU 60-65 Derece arası, cam açık olduğu zaman GPU 70 - 73 CPU 60-65 olarak görüntüledi. GPU fanı %80 ne çekip kapak kapalı şekilde çalıştırdığım zaman ise ısı 70-73 derece arasında idi.
İşlemci için sıcaklıklar güzel, o soğutucu o kadar soğutabiliyorsa iyimiş . 1660 Super'in o kadar ısınması tuhaf. Dediğim gibi kasayı biraz sola doğru çek sağ taraftan da düzgün hava girsin.
İşlemci için sıcaklıklar güzel, o soğutucu o kadar soğutabiliyorsa iyimiş . 1660 Super'in o kadar ısınması tuhaf. Dediğim gibi kasayı biraz sola doğru çek sağ taraftan da düzgün hava girsin.
Kasayı sola çektim perdeyi de açtım arkada taraftanda küçük bir kapak söktüm. Kasanın arkasında ki ve öndeki kasa fanları hepsi havayı dışa atıyor egzoz sistemi yok yani bunu düzeltebilir miyim ?
Öndeki fanların havayı içeriye üflemesi, arkadaki tek fanın içerideki havayı dışarıya üflemesi lazım. Egzoz sistemi dediğiniz zaten budur. Arkadaki fan havayı dışarı atar. Eğer bu şekilde değilse fanları sökün ve ters çevirin.
Kasanız onden içeriye yeteri kadar soğuk hava çekemiyor. Sistemde istediğin kadar fan olsun önden giren soğuk hava yeterli değilse o fanlarin orada çalışmasının bir anlamı kalmıyor maalesef. Kasanız benim eski kasam v200tg ye benziyor aynı sorundan bende muzdariptim. Oyuna girer 10 dk içinde kart 83 dereceleri görürdü. Bende sorunu kasayı değiştirerek çözdüm. Havaların ısınmasina rağmen kart şuan aynı oyunda 70 dereceyi görmüyor. Aldığım kasa air hawk duo tavsiye ederim.
Sorunu çözdüm. Sorun CPU overclock'lu bir vaziyette gelmiş onu kapattığım da voltaj düştü ve cpu daha az ısındı fanları manuel olarak curve ayarladım önceden yeterli çalışmıyormuş artık 60 dereceyi geçmiyor ısılar yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.