R5 2600X ve GTX 1060 Sistem Sürekli Mavi Ekran Hataları

BerkayPAT

Megapat
5 ay önce bir bilgisayar toplamistim 1 ay kullanim sonu mavi ekranlar başladı. 4 aydir da servise verip aliyoruz verip aliyoruz hiçbir sorun yok diyorlar düzelmiyor. Akım korumalı priz denedim driverlar güncel toplama işlemi kusursuz yapılıyor parça uyumunda da sanırım sorun yok nedir bunun sebebi düzelmek bilmiyor bir el atın işten anlayanlari etiketleyin lütfen.
Sistem:
  • ASUS GTX1060 6GB
  • RYZEN 5 2600X
  • CORSAİR 2400MHZ 8GB RAM
  • MSİ X470 GAMİNG PLUS
  • CORSAİR 600W 80+
  • WD 1TB 7200RPM
Lütfen bilgilileri etiketleyin bir çözüm yazın kurtulayım artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM tek slot mu? Eğer 4GB+4GB şeklinde ise tek tek çıkararak deneyin. Ya da yuvalarını değiştirerek deneyin. Genel de sistem parçaları sorunlarında da meydana gelebilir. Ancak yazılımsal da olabilir. Veya Mavi ekran da çıkan hata mesajlarını iletirseniz, sorun daha iyi bulunabilir.

RAM tek slot mu? Eğer 4GB+4GB şeklinde ise tek tek çıkararak deneyin. Ya da yuvalarını değiştirerek deneyin. Genel de sistem parçaları sorunlarında da meydana gelebilir. Ancak yazılımsal da olabilir. Veya Mavi ekran da çıkan hata mesajlarını iletirseniz, sorun daha iyi bulunabilir.
Tekli 8gb ram slot değiştirme denendi.

Elinizde başka RAM mevcut mu yada mevcut RAM ile başka bilgisayar da test etme şansınız var mı?
zaten vatandakilerde ram degistik duzeldi dedi ama ram degismedende duzeldigi oldu diyolar bizde hep bozuk babam haftaya bir yerden temin etcek deneyecegiz rami ram 4 kere servise gitti 4 undede sorun yok dendi rame ama ne kadar guvenilir bilmem.
Selamlar,
Bilgisayar/C:/Windows/Minidump klasörünün upload edip burada paylaşırsan yardımcı olabiliriz.
bilgisayar tusq basinca mavi veriyor artik hic masaustu goremiyorum ki nasil aticam?

Şöyle durumlar olabiliyor hocam; bozuk denilen RAM bir zaman sonra tekrar sorun yokmuş gibi çalışabiliyor. Yani bozuk dediniz, bilgisayar uzun süre çalışmadı, RAM sağlıklı şekilde çalışıyor ancak daha sonra tekrar patlıyor.

Şöyle durumlar olabiliyor hocam; bozuk denilen RAM bir zaman sonra tekrar sorun yokmuş gibi çalışabiliyor. Yani bozuk dediniz, bilgisayar uzun süre çalışmadı, RAM sağlıklı şekilde çalışıyor ancak daha sonra tekrar patlıyor.
Minidump uploadliycam ilgilenir misiniz ramide deniycem.
Selamlar,
Bilgisayar/C:/Windows/Minidump klasörünün upload edip burada paylaşırsan yardımcı olabiliriz.
dump - Google Drive
minidump u paylaştım hocam bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı