R5 2600X ve GTX 1060 sistem Valorant oynarken oyundan atıyor

Daha fazla  
Ardaşlar selam. R5 2600X var GTX 1060 6 GB var. Ama Valorant'ta bayağı bayağı donuyor kasıyor. Oyundan atıyor. Hiçbir şey bulamadım internete.

Son düzenleyen: Moderatör:
* Ekran kartı sürücünüz güncel mi? Son sürüm 30 Mayıs 2023'te geldi, 535.98.
* Başka bir oyunda yapıyor mu bunu?
* Günlük kullanımda herhangi bir kasma mevcut mu?
* Herhangi bir mavi ekran alıyor musunuz?
* PSU marka modeli nedir tam olarak?
* BIOS ve chipset sürücüleriniz güncel mi?

* MSI Afterburner gibi bir uygulamayla işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını takip ettiniz mi hiç? Ekran kartı veya işlemci aşırı ısınıyor olabilir.

Ardaşlar selam. R5 2600X var GTX 1060 6 GB var. Ama Valorant'ta bayağı bayağı donuyor kasıyor. Oyundan atıyor. Hiçbir şey bulamadım internete.

Isınma sorunu olabilir bakın. FurMark yapın. Driver güncelleyin. Bir de olay görüntüleyicisini açın. Sistem kısmına gelin ve oyunun kapanma hatasını bulun sonra konu açın.

* Ekran kartı sürücünüz güncel mi? Son sürüm 30 Mayıs 2023'te geldi, 535.98.
* Başka bir oyunda yapıyor mu bunu?
* Günlük kullanımda herhangi bir kasma mevcut mu?
* Herhangi bir mavi ekran alıyor musunuz?
* PSU marka modeli nedir tam olarak?
* BIOS ve chipset sürücüleriniz güncel mi?

* MSI Afterburner gibi bir uygulamayla işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını takip ettiniz mi hiç? Ekran kartı veya işlemci aşırı ısınıyor olabilir.

Driver güncel dün indirdim kasa temizletmeyi 2 gün önce yaptım BIOS güncel PSU bilmiyorum 6 yıldır aynı mavi ekran almıyorum başka oyunda yapıyor günlük kasma mevcut.

@Wrexyz

Isınma sorunu olabilir bakın. FurMark yapın. Driver güncelleyin. Bir de olay görüntüleyicisini açın. Sistem kısmına gelin ve oyunun kapanma hatasını bulun sonra konu açın.

6 yıldır aynı değerler bir fark yok. Oyunun kapanma hatasını bilmiyorum.

Oyun içerisindeyken sıcaklıkları kontrol etmeniz gerekecek o zaman. Aşırı bir ısınma söz konusu olabilir.

Onada baktım hocam aynı bu sorun 1 haftadır falan var işlemcim hep 85 dereceyi geçmiyordu haladanda geçmiyor.

Oyun içerisindeyken sıcaklıkları kontrol etmeniz gerekecek o zaman. Aşırı bir ısınma söz konusu olabilir.

Hocam PC özelikleri nasıl peki yani artık değiştir beni diyecek bir makine mi 6 yıldır kullanıyorum.

1060 ve Ryzen 5 2600X fena bir sistem değil. Bütçeniz varsa yükseltme her zaman için ilaç gibi gelir tabii ki ama çok da gerek yok açıkçası, en azından Valorant için.

Bir ara tam ekran iyileştirmelerini kapatma ve oyunu windowed borderless'ta oynama gibi çözümler vardı.

Aşağıda birkaç çözüm var belki yardımcı olur.

Hata RAM kaynaklı da olabilir. RAM'ler miyadını dolduruyor olabilir.
XMP profili açık mı RAM'ler için? Memtest86 ile RAM testi yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SSD veya HDD miyadını dolduruyor olabilir. SSD varsa firmware güncellemesi var mı diye bir kontrol edin, CrystalDiskInfo gibi bir programla da sağlığına bakın.

HDD varsa HD Tune ile Health sekmesini paylaşır mısınız? Bir de bad sectore karşı Error Scan sekmesinden Quick Scan kapalı olacak şekilde tarama yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı