* Ekran kartı sürücünüz güncel mi? Son sürüm 30 Mayıs 2023'te geldi, 535.98.
* Başka bir oyunda yapıyor mu bunu?
* Günlük kullanımda herhangi bir kasma mevcut mu?
* Herhangi bir mavi ekran alıyor musunuz?
* PSU marka modeli nedir tam olarak?
* BIOS ve chipset sürücüleriniz güncel mi?
* MSI Afterburner gibi bir uygulamayla işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını takip ettiniz mi hiç? Ekran kartı veya işlemci aşırı ısınıyor olabilir.
Isınma sorunu olabilir bakın. FurMark yapın. Driver güncelleyin. Bir de olay görüntüleyicisini açın. Sistem kısmına gelin ve oyunun kapanma hatasını bulun sonra konu açın.
* Ekran kartı sürücünüz güncel mi? Son sürüm 30 Mayıs 2023'te geldi, 535.98.
* Başka bir oyunda yapıyor mu bunu?
* Günlük kullanımda herhangi bir kasma mevcut mu?
* Herhangi bir mavi ekran alıyor musunuz?
* PSU marka modeli nedir tam olarak?
* BIOS ve chipset sürücüleriniz güncel mi?
* MSI Afterburner gibi bir uygulamayla işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını takip ettiniz mi hiç? Ekran kartı veya işlemci aşırı ısınıyor olabilir.
Driver güncel dün indirdim kasa temizletmeyi 2 gün önce yaptım BIOS güncel PSU bilmiyorum 6 yıldır aynı mavi ekran almıyorum başka oyunda yapıyor günlük kasma mevcut.
Isınma sorunu olabilir bakın. FurMark yapın. Driver güncelleyin. Bir de olay görüntüleyicisini açın. Sistem kısmına gelin ve oyunun kapanma hatasını bulun sonra konu açın.
1060 ve Ryzen 5 2600X fena bir sistem değil. Bütçeniz varsa yükseltme her zaman için ilaç gibi gelir tabii ki ama çok da gerek yok açıkçası, en azından Valorant için.
Bir ara tam ekran iyileştirmelerini kapatma ve oyunu windowed borderless'ta oynama gibi çözümler vardı.
Merhabalar dün Ryzen 3 2200G bir sistem topladım ve Valorant yükledim. Oyunu kurdum ve oyun açıldı ancak harita yüklenme ekranlarında oyundan atıyor ve error veriyor ya da oyun tekrar açılıyor. Yardımcı olan kişilere şimdiden çok teşekkürler.
Arkadaşlar Valorant oynarken bir anda oyun donuyor ama hiçbir FPS sıkıntısı yok arkada Discord falan her şey tam tıkırında çalışıyor Valorant'ta çalışıyor ama ekran takılıyor ses falan var yani nasıl çözerim?
www.technopat.net
Hata RAM kaynaklı da olabilir. RAM'ler miyadını dolduruyor olabilir.
XMP profili açık mı RAM'ler için? Memtest86 ile RAM testi yapabilirsiniz.
SSD veya HDD miyadını dolduruyor olabilir. SSD varsa firmware güncellemesi var mı diye bir kontrol edin, CrystalDiskInfo gibi bir programla da sağlığına bakın.
HDD varsa HD Tune ile Health sekmesini paylaşır mısınız? Bir de bad sectore karşı Error Scan sekmesinden Quick Scan kapalı olacak şekilde tarama yapabilirsiniz.