R5 2600X ve GTX 1060 sisteme yükseltme önerisi

lw97

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, 6-7 yıldır kullandığım mevcut sistemim var;
anakart: Gigabyte A520M-K AM4 DDR4.
CPU: AMD Ryzen 5 2600X.
GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 ( biri arızalı yerine XPG 8 GB mevcut)
PSU: Corsair VS650W.
SSD: KC3000 M.2 1TB.
monitör: Aryond A24 v1.1 144 Hz.

yaşadığım sorunlar
Mevcut bu sistemde yaşadığım birkaç problem vardı öncesinde, ilk olarak 1 yıl önce anakartı arızalandı, ilk anakartı ASUS B350 Gaming Plus. son birkaç aydır da herhangi bir oyunda harita yüklendiğinde donma-mavi ekran verme sorunu oluyordu. Ekran kartı, anakart üzerinde hafif çapraz duruyormuş yani sağ tarafında destek olmadığından biraz aşağıya sarkmış. Ekran kartını söküp taktım ve sağ tarafa düz durması için destek bir aparat koydum. Bunu yapmadan önce benchmark testi aldım, her bileşen normal görünürken ekran kartı 20% civarlarında görünüyordu (benchmark yaparken bile takılmalar-donmalar oldu, ekran kartını söküp takmadan ve destek aparatı koymadan önce). 1060'ın olması gereken değer 55% civarlarında, düzeltmeyi yaptıktan sonraki benchmark şöyle;

Ekran kartı düzeltmesi sonrası şu ana kadar oynadığım oyunlarda önceden yaşadığım sorunları yaşamadım.

sorum şu;
Mevcut sistem CPU ve GPU yükseltmesine değer mi? 5600X ve 4060 takviyesi, veya o segment AMD bir GPU düşünülebilir mi? Şu an tek FPS sorunu yaşadığım oyun Hell Let Loose aslında, 45-55 civarı FPS alıyorum, ufak da bir shuttering var fakat oynanamaz değil, ama akıcı da değil tabii ki. Sırf bir oyun için 50k masraf yapmak da pek istemiyorum, fakat mevcut sistemimin de eski olduğu ve ileride diğer parçalarının da sorun çıkarabilme durumu her zaman var.

sizce bu sistem cpuve GPU yükseltmesiyle işimi görür mü yoksa yeni bir sistem mi düşünmeliyim?
Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Satıp yeni sistem alsanız daha iyi olur AM5 sistem alırsanız daha uzun ömürlü olur.

Toplam bütçen ne kadar? Üstteki arkadaşın dediğini yapmanız daha doğru olur.
Fiyatlar her gün değiştiği için bütçe de belirleyemiyoruz artık. 49k civarına 14600kf ve 7800xt hazır kasa sipariş vermiştim sonradan vazgeçtim. 28kya 7700xt nitro+, R5 5600 ve FSP VG3400S 750W 80+ GEN5 aldım taksitle daha mantıklı geldi. Ramleri ve anakartı değiştirmedim AM4 götürür bir süre diye düşünüyorum, 1080p kullanacağım şimdilik, bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…