R5 2600X ve RX580 sistem toplama

DeepHorizon16

Hectopat
Arkadaşlar selamlar. Yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve bu konuda çok bilgi sahibi değilim. Ufak araştırmalarım sonucu ana hatlarıyla bir sistem oluşturdum, detaylar için önerilerinizi bekliyorum. Amacım ileriye dönük en az 4-5 yıl kullanabileceğim bir sistem almak. Anakartı MSI B450M PRO VDH Max seçtim. 4 RAM slotu 64 GB'a kadar RAM desteği ve diğer kartlara nazaran Ryzen 9 uyumluluğundan dolayı. 170 TL farkla MSI B450M Mortar Max daha mı iyi olur sizce yoksa kart seçimim yanlış mıdır? İşlemci 2600X düşünüyorum. Ekran kartı MSI RX580 Armor 8 GB OC HB'de 1390 TL şu anda. RAM kısmında 2x8 3200 MHz HyperX Fury. Toshiba OCZ 240 GB SSD düşünüyorum idaretenlik. Alacaklarım: İşlemci soğutucusu, kasa (özellikle iyi soğutmalı ve uygun fiyatlı olursa iyi olur), PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:

Edit: PSU olarak High Power 600W 80+ Bronze Psu düşünüyorum nasıldır iyimidir? Ve sistem için yeterli midir? İlerde sistem güncellemesinde ya da sistemde OC yapıldığında yeterli olur mu? Kasa olarak Dark Diamond Pro 4x12 RGB fanlı kasa f/p olarak hoşuma gitti. İstenildiği takdirde ekstradan 4 tane daha 12cm fan ekleyebilme özelliği güzel. Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca sistem önerilerinize de açığım.

Güç kaynağınız yeterli. OC yapabilirsiniz sorun olmaz. İleride yapacağınız güncellemeleri bilmiyorum ama 650 Watt 80+ ve üzerinde bir güç kaynağı alırsanız ileride de sorun olmadan kullanabilirsiniz.

öncelikle herkese teşekkür ediyorum cevapları için. aklıma takılan başka bir konu daha var. ileride ryzen9 işlemci takabilmek için ryzen9 uyumlu b450m bakıyorum ama ryzen9 ve b450m uyum konusunda kötü bir tercih mi olur acaba? ve display port 144 hz bir monitör için şartmıdır yoksa hdmi ile sorunsuz bir görüntü alırmıyım?

İleride Ryzen 9 takacaksanız X570 anakart alın. Ekran kartınız, kullandığınız kablo ve monitörün özellikleri destekliyorsa HDMI ile 144 Hz alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…