Technopat Sosyal'deki herkese selamlar,
R5 2600X ve MSI B450M anakarta sahibim, overclocking kısmından voltaj ayarlarından override mode ile 1.3,1.35,1.3750,1.4250 aşamalı olarak undervolt denedim. Ancak voltajlar sabit kalmıyor CPU görüntüyü kesiyor. Offset ile -0.05 yaparak voltajı bir bakıma düşürdüm. Görüntüyü kesmedi ancak AIDA64 ile baktığımda boştayken 1.42 voltajlara kadar çekiyor kendisini stres testine aldığımda ise 1.32 sabit bir şekilde kalıyor. Bu normal midir? Voltajı sabit kalacak şekilde daha da düşürebilir miyiz?
Cinebench R23 veya Prime95 Small FFTs daha iyi, OCCT'nin işlemci testi bir şey değil zaten kendimden biliyorum. AIDA64 de sadece FPU testi hariç iyi değil.
Cinebench R23 veya Prime95 Small FFTs daha iyi, OCCT'nin işlemci testi bir şey değil zaten kendimden biliyorum. AIDA64 de sadece FPU testi hariç iyi değil.
Çoklu çekirdek düşük kalmış, içimde throttle olduğuna dair bir hissiyat var. Test esnasında tüm çekirdekler frekansları ve voltaj değerlerini koruyabildi mi? Voltajı bir tık arttırıp tekrar yapın testi.
Çoklu çekirdek düşük kalmış, içimde throttle olduğuna dair bir hissiyat var. Test esnasında tüm çekirdekler frekansları ve voltaj değerlerini koruyabildi mi? Voltajı bir tık arttırıp tekrar yapın testi.