R5 3400G APU sisteme ekran kartı önerisi

SelimKopan

Megapat
Daha fazla  
AMD Ryzen 5 3400G'li APU sistem kullanmaktayım ve ekran kartı eklemek istiyorum. Öneri olarak RX 580'i aldım (hem bütçe açısından hem de oynayacağım oyunlar doğrultusunda).
Sizce RX 580 taksam darboğaz yapar mı? Uyumlu mudur?

Anakart: B450M S2H.
16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Ryzen 5 3400G'li APU sistem kullanmaktayım ve ekran kartı eklemek istiyorum. Öneri olarak RX 580'i aldım (hem bütçe açısından hem de oynayacağım oyunlar doğrultusunda).
Sizce RX 580 taksam darboğaz yapar mı? Uyumlu mudur?

Anakart: B450M S2H.
16 GB RAM.
Bir darboğaz olmaz ama kaç TL'ye aldığınız önemli birde ne kadar bütçeniz olduğu. O işlemci ile GTX 1660 seriside kullanılabilir doğrusu.

Öncelikle dönüşünüz için çok teşekkür ederim.
2000 - 2500 TL arası bütçem var. RX 580 ile GTX 1650 ikinci el fiyatları yakın. Merak ettiğim gibi darboğaz endişem var. Hatta bottleneck hesaplayıcı bir sitede darboğaz sonucu çıktı (ne kadar doğru hesaplıyor onu bilemiyorum). Sosyal'deki bir yorumda da, bu işlemcinin pcı-e x8 ekran kartı limitasyonu olduğunu ve x16 bir kart aldığımızda problem yaşayacağımızı söylüyor.

Anlayacağınız kafam karıştı :) Ne düşünüyorsunuz bununla alakalı? Bilginiz var mıdır?
@He stole my money

Son düzenleme:
2000 - 2500 TL arası bütçem var. RX 580 ile GTX 1650 ikinci el fiyatları yakın. Merak ettiğim gibi darboğaz endişem var. Hatta bottleneck hesaplayıcı bir sitede darboğaz sonucu çıktı (ne kadar doğru hesaplıyor onu bilemiyorum). Sosyal'deki bir yorumda da, bu işlemcinin pcı-e x8 ekran kartı limitasyonu olduğunu ve x16 bir kart aldığımızda problem yaşayacağımızı söylüyor.

Anlayacağınız kafam karıştı :) Ne düşünüyorsunuz bununla alakalı? Bilginiz var mıdır?
@He stole my money
Başta darboğaz sitelerine asla güvenmeyin derim. Verdikleri sonuçlar hep gerçeği yansıtmaz.
Darboğaz dediğim gibi RX 580 ile olmaz ama RDR2, Cyberpunk gibi hikayeli oyunlarda. CS2 oynarken alcağınız FPS 100-120 filan olur, gidip R5 5600 alırsanız 180 filan olur. Ama RDR2 60 ise 62 filan olur.

GTX 1650'e ise hiç bulaşmayın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NVIDIA istiyorsanız GTX 1060 6GB bulursanız iyi olur.

Bu kaynakta R5 3400G'nin X16 kullandığı yazıyor:
Ryzen 5 3400G - AMD - WikiChip
Epey sitesinde dediğiniz gibi X8 yazmışlar ama hertürlü bir engel teşkil etmiyor.

GPU kullanımları %95 üstü ise iyi durum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(RX 580 ile 5FPS farkı var.)

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. 🙏
O halde bu iki modelden birini alacağım. Birisi 3 diğeriyse 8 gb. arada 5 gb fark olmasına rağmen testler çok yakın hatta yer yer 3 gb olan daha iyi performans göstermiş.
MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 3G (3 GB / 1569 MHz) - Sapphire Pulse Radeon RX 580 8GD5 (8 GB) Karşılaştırması
3GB veya 5GB modelleri tercih etmeyin. 1060 6GB, en popüler ve en uygun olan o.

DX11 oyunları olarak daha güçlü duruyor olabilir ama iş Vulkan ve OpenGL olduğu zaman RX 580 fark koyuyor ortaya. DX12 olarak aynılar neredeyse.

3GB modeli ise VRAM kaynaklı yeni nesil oyunlarda rezalet bir kart. Bu devirde 3GB kart alınmaz pek.

Hocam R5 3400G overclock ile 3.99'a çıkardım en üst maksimum hangi kartı takabilirm 3050 olur mu veya RX6600, 1660S?
Hocam kendi konunuzu açın herzaman.
Konuya gelirsek: RTX 3050'den uzak durun fiyatı kaynaklı.
RX 6600 darboğaz yapabilir ama sorun değilse geleceğe yatırım olsun diye alabilirsiniz. Aksi durumda 1660Ti/S en ideali.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı