R5 3400G sistemde ekran bir anda donuyor

Oestt

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, benim problemim şu ki benim bilgisayarım aniden donuyor ekranda görüntü var, bilgisayar çalışıyor, klavye, mouse gibi ekipmanlarım çalışıyor fakat bilgisayarım tepki vermiyor bunun sebebi nedir?
Ekstra olarak 2 şey daha var
1.-bilgisayarım 10 dakika işlem yapılmadığında uyku moduna geçiyor ve uyku moduna geçtiği zaman tekrar açtığımda ekran kartı sürücüsü bulunamadı diye bir hata geliyor. Bilgisayarı yeniden başlatmadan düzeltemiyorum Win+CTRL+Shift+b kısa yolunu da denedim.
2.-bilgisayarımı açtığımda da yukarıda yazdığım problem oluşuyor.

Sistem özlelliklerim;
İşlemci: R5 3400G+Snowman T6 Ultra ile kullanıyorum.
Ekran kartı: AMD Sapphire Nitro OC R9 380 (21.5. 2)
RAM: HyperX 16 GB 3200MHz.
Anakart: Gigabyte B450M h
SSD: Hikvision E100 250gb
Power Supply: Aerocool Scar kasası ile birlikte gelen 650W'lık modeli.

Yardımcı olmak adına;
Sorun RAM ile ilgili değil çünkü başka RAM'ler ile denedim hala aynı problem var.
İşlemcimi AMD Ryzen Master ile 4075MHz 1, 4V ile kullanıyorum. İşlemcimi CPUID ile ve Ryzen Master'ın kendi testleri ile test ettim stabil çalışıyor.
Ekran kartı fabrika çıkışı OC'lu ekstradan ben de OC yaptım fakat sadece Core Clock'u 50MHz arttırdım 1010MHz'den 1060MHz'e çektim bellek frekansına dokunmadım. Ekran kartımı MSI kombustor ve OCCT ile test ettim sıkıntı çıkmadı. Fakat şöyle bir durum var ki OCCT programındaki 3D testinde (shader zorluğu 3 çözünürlük 1024x768) sıkıntı çıkmıyor Power testinde bilgisyar donuyor. OCCT sürümüm 6.0.0
Isınma problemim yok ekran kartı fanlar %60 güçte çalışırken R6, Rocket League gibi oyunlarda 60-65 dereceyi asla geçmiyor. İşlemci de aynı şekilde 70 dereceye ulaşmıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı