R5 3400G sisteme hangi RAM'i almalıyım

Bütçe
1300

25Kayra34

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
A320m s2h
İşlemci
Ryzen 5 3400g
Arkadaşlar sistemim APU tek 8 GB mevcut markası Hi-Level 2400 MHz CL16 olması lazım artık yeteriz geliyor masaüstünde bile artık bilgisayar kasılıyor W11 kullanıyorum 6 GB kullanmış oluyorum APU olduğu için 2 GB'ı ekran kartına alıyor her neyse 6 GB RAM ile 45-50 FPS oynadığım Forza Horizon 4 25 FPS'lere hem de aşırı droplu hale geldi. 120-130 FPS aldığım League of Legends 90-110 arasına düştü değişik bir FPS ve performans kaybım var işlemcime Arctic MX-4 sürdüm Teknobiyotik'ten orijinal ürün yani durum böyle yeni 2 RAM alsam daha iyi olur diye düşünüyorum şimdi uyumluluk sorunu falan uğraşmakta istemiyorum önereceğiniz 8x2 16 GB RAM var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Fazla para vermeye gerek yok bence CL değeri ve MHz değeri aynı olan bir RAM al veya aynı modelide alabilirsin.

Hard disk durumu nedir baktınız mı?

Hard diskimde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama HD Tune ile bakacağım birazdan önceki hard diskim yarısı kırmızıydı hücrelerin ve mavi ekran alıyordum artık yok Windows SSD de kurulu 4 TB hard disk takılı şu an 2 TB ı dolu.

Fazla para vermeye gerek yok bence CL değeri ve MHz değeri aynı olan bir RAM al veya aynı modelide alabilirsin.

Farklı marka alsam çalışır mı peki?

Dostum anakart Max 3200 destekliyor hem de CL 18 bu RAM CL16 varken 18 alınmaz MHz'si fazla sadece.

2400'den 3200'e geçmiş olacağım için daha mantıklı geldi ama performans çok fark etmez diyorsan şuankinden alayım. Bulamadım ama Hi-Level 8 GB 2400 MHz CL16 siyah RAM.

Aradaki frekans farkı gecikme farkını kapatıyor. Aynı gecikmeye ve daha yüksek bant genişliğine sahip olursun.

Anakart ve işlemci bellek frekans 'sınırları' aşılabilir ayrıca. Onun haricinde frekansı kısabilirsin.

Peki CL'yi 16'dan aşağı çekebiliyor muyuz bahsettiğiniz iş overclock olmalı.

Frekansı düşürmek downclock olur. 3600 MHz CL18 bir belleği 3200 MHz CL16 çalıştırabilirsin. İçindeki çip kaliteli olduğundan voltaj vererek 3600 MHz CL16 da yapabilirsin.

Anladım teşekkürler peki elimdeki Hi-Level 2400 MHz RAM'in frekansını yükseltsem sıkıntı olur mu yanma gibi. RAM'de soğutucu alüminyüm plaka yok. Çıplak siyah RAM.
Bu arada güç kaynağım 200 watt falan.

Hikvision sandım başta kalitesiz yapmayın diyecektim fakat Hi-Level ayrı bir seviye. Kurtulsanız iyi olur. Ayrıca ileride PSU değiştirmenizi de öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…