R5 3500 boşta 50 derece

Rolex26

Megapat
Daha fazla  
R5 3500 işlemci boşta 50derece oyunlarda Max 80 dereceyi görüyor. Xigmatek Apache Plus soğutucu takılı. Isı değerlerini düşürmek için macun yeniledim Arctic MX 4 macununu kullandım dün sürdüm macunu. Isı değerlerinde hiçbir iyileşme olmadı. Macunu biraz kalın sürdüm. Macunu ince sürmek gerekiyormuş. Apache Plus değiştirmeli miyim yoksa macunu tekrar ince şekilde mi sürmeliyim? Fan yetersiz geliyor. Cbs kapalı halde bu değerleri alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
3600X kullanıyorum oyunda hiçbir zaman 80 dereceyi görmedi. Bana biraz fazla geldi. Eğer üşenmez isen macunu temizleyip işlemcinin ortasına mercimek tanesi kadar sıkman yeterli yaymana bile gerek yok aslında.

Apache Plus çok kötü bir soğutucu, macunu da az kalın sürdüysen bu değerler bana şaşırtıcı gelmedi.

Fan tam oturmamış olabilir, kontrol edebilir mMacun yenilemeden öncede bu ısı değerlerini alıyordum fan oturmamış olsa işlemci dahada artardı dıye dusunuyorum
Apache Plus çok kötü bir soğutucu, macunu da az kalın sürdüysen bu değerler bana şaşırtıcı gelmedi.
Macunu yeniden sürsem ısı değerleri aynı kalır gibi soğutucu yüzünden tavsiyeniz nedir soğutucuyu değiştireceğim mecburen

Bütçe nedir?

3600X kullanıyorum oyunda hiçbir zaman 80 dereceyi görmedi. Bana biraz fazla geldi. Eğer üşenmez isen macunu temizleyip işlemcinin ortasına mercimek tanesi kadar sıkman yeterli yaymana bile gerek yok aslında.
Üşendim açıkçası tahminice 3-5 derece anca etk eder soğutucuyu değiştirmek daha mantıklı geliyor fan hızı %100de calışıyor sürekli o haldeyken bile değerler düşmuyor.Bios sürümü güncel değil onla ılgısı olabilirmi bilmiyorum
bütçe sıkıntısı yok işlemciye oc yapmak istiyorum ocli halde 70dereceyi geçmesin benim icin yeterli f/p olarak önerilerinizi bekliyorum

Bütçe sıkıntım yok diyorsan sıvı soğutmalara bakabilirsin. Kasa yapını bilmiyorum fakat kendi kullandığım soğutucuyu önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…