R5 3500 işlemci boşta 50derece oyunlarda Max 80 dereceyi görüyor. Xigmatek Apache Plus soğutucu takılı. Isı değerlerini düşürmek için macun yeniledim Arctic MX 4 macununu kullandım dün sürdüm macunu. Isı değerlerinde hiçbir iyileşme olmadı. Macunu biraz kalın sürdüm. Macunu ince sürmek gerekiyormuş. Apache Plus değiştirmeli miyim yoksa macunu tekrar ince şekilde mi sürmeliyim? Fan yetersiz geliyor. Cbs kapalı halde bu değerleri alıyorum.
3600X kullanıyorum oyunda hiçbir zaman 80 dereceyi görmedi. Bana biraz fazla geldi. Eğer üşenmez isen macunu temizleyip işlemcinin ortasına mercimek tanesi kadar sıkman yeterli yaymana bile gerek yok aslında.
Fan tam oturmamış olabilir, kontrol edebilir mMacun yenilemeden öncede bu ısı değerlerini alıyordum fan oturmamış olsa işlemci dahada artardı dıye dusunuyorum
3600X kullanıyorum oyunda hiçbir zaman 80 dereceyi görmedi. Bana biraz fazla geldi. Eğer üşenmez isen macunu temizleyip işlemcinin ortasına mercimek tanesi kadar sıkman yeterli yaymana bile gerek yok aslında.
Üşendim açıkçası tahminice 3-5 derece anca etk eder soğutucuyu değiştirmek daha mantıklı geliyor fan hızı %100de calışıyor sürekli o haldeyken bile değerler düşmuyor.Bios sürümü güncel değil onla ılgısı olabilirmi bilmiyorum
En ucuz ID-Cooling SE-224-XT White İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! ID-Cooling SE-224-XT White İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 925,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Corseir Spec 05 kasasını kullanıyorum hava akışı yeterli mi kasada 2fan var şu an kasa kapağını açtığım zana boştayken 5derece daha düşüyor sıcaklık değerleri.
Üşendim açıkçası tahminice 3-5 derece anca etk eder soğutucuyu değiştirmek daha mantıklı geliyor fan hızı %100'de calışıyor sürekli o haldeyken bile değerler düşmuyor. BIOS sürümü güncel değil onla ılgısı olabilir mi bilmiyorum.
Bütçe sıkıntısı yok işlemciye OC yapmak istiyorum ocli halde 70dereceyi geçmesin benim icin yeterli F/P olarak önerilerinizi bekliyorum.