R5 3500 işlemci pin kırılması sonrası çalışmıyor

tahak77777

Femtopat
Daha fazla  
Ryzen 5 3500 yeni işlemci alacağım diye sokmek istedim. Sokerken 1 pini kırıldı. Islemci fana yapısınca ben de fana saç kurutma makinesi ile sıcaklık tuttum, işlemci cıktı ama tekrardan takınca calısmadı. Ama bırcok haber okudum. AMD ıslemcılerinde 1 pini kırılsa bıle calısıyor diyor. Ama yardım ederseniz cok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 3500 yeni işlemci alacağım diye sokmek istedim. Sokerken 1 pini kırıldı. Islemci fana yapısınca ben de fana saç kurutma makinesi ile sıcaklık tuttum, işlemci cıktı ama tekrardan takınca calısmadı. Ama bırcok haber okudum. AMD ıslemcılerinde 1 pini kırılsa bıle calısıyor diyor. Ama yardım ederseniz cok mutlu olurum.
Hangi pinin kırıldığına bağlı bir durum. Geçmiş olsun garantisi devam ediyor olsa bile kullanıcı hatasından iade ya da değişim alamayacaksınız.

Önemsiz pin diye bir şey yok. Ben senin elinden bir parmak kessem, yine bazı fonksiyonlarını kullanabilirsin. Ama o parmağın yokluğunu bilirsin. Serçe parmağının kesilmesi çok bir şey ifade etmeyebilir (halay bağımlısı değilsen) ama bileğini kessem, bir daha elini kullanamazsın.

Bilgisayar da aynı şekil. Bilgisayarda önemsiz parça yoktur. Her parçası olmazsa olmazdır. Adamlar boşu boşuna pin koymazlar. Sadece yokluğunu sen hissetmezsin, ama sen hissetmiyorsun diye her şey yolunda olmayabilir.

Çalışmaz diye biliyorum.
Çalışma ihtimali var bellek kontrolcülerinden ya da topraklama amaçlı bir pin kırılırsa olabilir ancak bu. Ama binlerce pin olduğunu düşünürsek bu ihtimal oldukça az. Tabii ne kadar sağlıklı çalışır orası tartışılır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı