R5 3500 overclock yapma

Giorno Giovanna

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060 R5 3500
Arkadaşlar merhaba. Valorant oynarken FPS bazen 140'lara kadar düşebildiği için küçük bir OC yapmayı düşünüyorum. Sıcaklık testlerini nasıl yapabilirim ve nasıl OC yapabilirim eğer uygunsa?

Arkadaşlar merhaba. Valorant oynarken FPS bazen 140'lara kadar düşebildiği için küçük bir OC yapmayı düşünüyorum. Sıcaklık testlerini nasıl yapabilirim ve nasıl OC yapabilirim eğer uygunsa?

Bence hiç bulaşmayın hocam ufak bir hata yapmak donanımın yanmasına sebep olabilir hem 140 çok düşük bir FPS değil ki.

Bence hiç bulaşmayın hocam ufak bir hata yapmak donanımın yanmasına sebep olabilir hem 140 çok düşük bir FPS değil ki.
165 üstü almam lazım. Hem donanımın yanmasına nasıl sebep olabilirki? Sıcaklık testini nasıl yaparım diye belirtmişim zaten sorumda.

İşlemci yerine RAM'e O.C yapman daha fazla FPS verir.

165 üstü almam lazım. Hem donanımın yanmasına nasıl sebep olabilirki? Sıcaklık testini nasıl yaparım diye belirtmişim zaten sorumda.

Grafikler düşükte mi 144 düşüyor yüksekte mi? Bir de tam sistem söylerseniz uygun olup olmadığı hakkında daha iyi yardımcı olabiliriz.

Grafikler düşükte mi 144 düşüyor yüksekte mi? Bir de tam sistem söylerseniz uygun olup olmadığı hakkında daha iyi yardımcı olabiliriz.
Düşük yüksek farketmiyor hepsinde aynı.
RTX 2060
R5 3500
Asus B450M K-II
Gamepower 650W PSU
240 GB SSD
1 TB HDD
2x8 3000 MHZ XPG RAM

Ufak bir hata değil büyük bir hata yapman lazım, baya büyük.

@Giorno Giovanna RAM'leri 3600'yap, işlemciyi de 4.2 GHz'de 1.35V dene.

Hocam bende bunu nasıl yapabileceğimi soruyorum. O yüzden konu açtım.
BIOS'a gir, core ratio'yu 42 yap, core voltage'ı 1.35V yap işte. Prime95 SmallFFTs testi falan çalıştır bi' 5-10 dakika. Çökme mökme olmazsa kullan öyle. RAM işi için Google'a yaz tonla rehber çıkar. İkisini aynı anda yapma, sırayla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…