R5 3500 - RTX 2060 sisteme yukseltme onerisi

ryzenseries

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller sevgili Technopat üyeleri,

Elimde;

Ryzen 5 3500 işlemci + Xigmatek Apache Plus soğutucu
ASUS RTX 2060 EVO OC ekran kartı ( 192 bit 6 GB VRAM )
2x8 3000 MHz XPG DDR4 16 GB RAM
Corsair Spec Delta 550W 80 Plus kasa ve PSU
500 GB SanDisk Ultra n. Vme 3500/3500 SSD

2021'den beri aktif kullandığım sistemim bulunmaktadır. Aktif olarak Marvel Rivals ve PUBG oynamaktayım. Fakat özellikle PUBG'de kasılmalar ve FPS droplar söz konusu. İşlemcim CPB ( Core Boost performance ) açıkken çok ısındığı için hep kapalı tutuyorum bundan sebep hiçbir zaman Turbo seviyesine ulaşamıyor.

Sizden istediğim, nasıl bir şey yaparsam PUBG'de en kötü 144 FPS altına inmeden akıcı bir oyun oynarım?

AM4 soket kullandığım için Unreal Engine desteğinin fazla olduğu Ryzen 7 5700x3D'ye geçmeyi düşünüyorum ama sadece işlemci ve o işlemciyi soğutacak bir soğutucuyla bu işin altından kalkar mıyım? Yoksa boşuna mı yatırım yaparım? Kafam karışık. Sistemi satmaya kalksam bu haliyle ne kadar eder onu da bilmiyorum.

Kullandığım monitör 0.5 ms 180Hz 27 inç IPS panel 1080p özellikli. 2K oynamayı düşünmüyorum.

Windows 11 Pro 24H2 en güncel versiyonunu kullanıyorum an itibarıyla. Yazılımsal bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadım.

Teşekkürler şimdiden ilgilenen herkese

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem işlemci hem de ekran kartı günümüz oyunları için çokta yeterli düzeyde değil. İşlemciyi yükseltmek size biraz daha zaman kazandırır ancak tam olarak tatmin etmez. İkisi birlikte yükseltilmesi gerekiyor aslında. Biraz bütçe ayırıp ikisini de yükseltin derim. Kafanız rahat olur. Ben olsaydım öyle yapardım. Psu da 650 w civarlarına çıkartırsanız iyi olur. Kısacası upgrade zamanınız gelmiş.

Yaşlı kurdu satmanın vakti gelmiş. 2021'de almıştım oysaki...

@Xeelsss @860822

Sizce R5 5600 + 3070 Ti'li ( Sahibinden 2.el ) yapmak mantıklı mı? Elimdeki işlemci ve ekran kartını satıp. PUBG'de kaç FPS alırım? YouTube'da güncel videolar bulunmamakta, yeni güncellemeyle oyun daha da ağırlaştı.

Yaşlı kurdu satmanın vakti gelmiş. 2021'de almıştım oysaki...

@Xeelsss @860822

Sizce R5 5600 + 3070 Ti'li ( Sahibinden 2.el ) yapmak mantıklı mı? Elimdeki işlemci ve ekran kartını satıp. PUBG'de kaç FPS alırım? YouTube'da güncel videolar bulunmamakta, yeni güncellemeyle oyun daha da ağırlaştı.

5000 serisinin çıktığı dönemde en az 4000 serisi alsanız daha mantıklı olur gibi geliyor. Şahsen 3000 serisini almazdım. R5 5600 güzel işlemci alınabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R5 5600 + 4060 iyi fikir gibi geliyor, ikinci elde piyasası nasıl acaba? Elimdekileri de çıkartırsam belki uyguna getirebilirim. Komple sistemi satıp sistem mi almalı bu süreçte yoksa direkt işlemci ve ekran kartı satıp 2. elde attığınız ürünleri alıp yola devam mı edilmeli? Veya öneriniz varsa alabilirim.

Ben olsaydım komple sistemi satıp yenisine geçerdim. Bu arada illaki 4060'lı bir sistem almanıza gerek yok. 7700 XT'li sistemler F/P açıdan şu an en uygun seçenek olarak gözüküyor. 7700 XT'li hazır sistemleri tercih edebilirsiniz. Bu konuda birçok öneri var forumda. Linklere göz atabilirsiniz.

Konumu tekrar hortlatıyorum, Ryzen 5 5600 ve Thermalright kule tipi soğutucu alabilirim. Ekran kartında da taksit ile 4070 veya süper alabilirim. Ama 550W PSU 4070'i karşılasa bile 4070 Super için kesinlikle yeterli gelmeyecek. 750W PSU içinde (ikinci el hayatta almam) 3bin ödemem gerekecek. Yani kabaca;

25 ekran kartı.
3 PSU.
5 işlemci + soğutucu.

Üstelik sistemim AM4 kalacak ve içindeki bazı parçalar 2021 yılından kalma olacak. En ufak bir masraf yapmayıp elden çıkartmak mı iyi yoksa Ryzen 5 5600 ve iyi bir kule tipi soğutucuyla 2060 ile yeterli olacak mı? Çünkü 4060 Ti performanslarına baktım bazı oyunlarda 2060 ile ciddi bir fark yok ve o 30-40 FPS için 15-20 bin lira ödemek hiç mantıklı gelmedi. 4070 aşağısı kesmez gibi geliyor bu devirde.

Şu an GoW Ragnarok'ta 60 FPS 1080p Ultra alabiliyorum. İşlemci ve GPU sıcaklığım 70-75 bandında. İşlemcide CPB kapalı. Uzun saatler sonunda VRAM değeri %98-99'dan %128 oluyor ve ara sıra takılmalar meydana geliyor sıcaklık değerleri normal olmasına rağmen. O yüzden belli aralıklarla oynuyorum. Darboğazdan mıdır bilemedim.

Edit: Şöyle bir şey yapabilirim. İşlemci ve soğutucuyu alırım. Elimdekileride satarım. Daha sonrasında 2. el bir temiz 4060 Ti alabilirim 10-12bin bandında. 2060'ımıda satmış olurum. Belki bu şekilde iyi olabilir yükseltme onun dışında dediğiniz gibi komple sistemi satmak mantıklı gibi. Yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

@Xeelsss

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı