R5 3500 sistemde CS 2 kasıyor

atablood.x

Kilopat
RAM
2x8 3600 mhz
SSD veya HDD modeli
Kıoxia 500gb m2
Ekran kartı
Msi rtx 2060 süper
İşlemci
Ryzen 5 3500
Merhaba, iyi günler. Başlıkta da göründüğü gibi CS2'de sürekli FPS düşmeleri yaşıyorum. Sağ üstteki maksimum ms de 15-20'lere çıkıp dalgalanıyor. Sürekli oyunda maksimum 100-120 FPS görüyorum, en düşük ayarlarda. Bu normal mi yoksa sistemimde bir sorun mu var?

Ryzen 5 3500
RTX 2060 Super
2x8 3600MHz RAM
Kioxia 500GB M.2 SSD
Excalibur 200Hz 1 ms monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA yer paylaşımını açın, ardından oyundayken Alt + R tuşlarına basarak FPS değerlerini kontrol edin. NVIDIA FPS göstergesi buga girdiğinde CS2'de ara takılmalar yaşayabiliyordum, Ryzen 7 7800x3D ile de aynı sorunu yaşadım. Reset atınca sorun çözüldü.

Kartı sürekli %100 kullanınca ısıya bağlı FPS düşüyor o yüzden yazdım ama dediğin gibi darboğaz olmalı. Videodaki işlemci rahat besliyor kartı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R5 3500-3500X bu kartı besleyebilecek sınır işlemciler sayılır, besliyor fakat bazen darboğaz yapıyor. Ben çareyi ayarlarımı yükseltip yükü ekran kartına vermekte buluyorum genellikle. Tabii videodaki işlemciyle herhangi bir darboğaz olmadan rahatça çalışabilir.

Akıcılığı kaybetmeden FPS'i sınırlamakta CPU kullanımı düşürüyor.

Hocam rx550 ile 786p 8xmsaa rahat oynarken native çözünürlükte asla akıcı olmuyor. garip değil mi?

Akıcılığı kaybetmeden FPS'i sınırlamakta CPU kullanımı düşürüyor.

Hocam rx550 ile 786p 8xmsaa rahat oynarken native çözünürlükte asla akıcı olmuyor. garip değil mi?

MSAA aşırı FPS düşürüyor, FXAA daha mantıklı geliyor fakat illa MSAA kullanmak istiyorsanız 4X'ten fazlası çok performans kaybettiriyor.

Bende Ryzen 5 2600 var ekran kartı olarak ROG RX 570 kullanıyorum pek de iyi denmez ama işlemcim yakın seviyede fakat CS2 medium high ayarlarda 4:3 ekranda 180 FPS'lerde oynuyorum

Bende Ryzen 5 2600 var ekran kartı olarak ROG RX 570 kullanıyorum pek de iyi denmez ama işlemcim yakın seviyede fakat CS2 medium high ayarlarda 4:3 ekranda 180 FPS'lerde oynuyorum
Sistemi boşa yormamak adına menüde FPS'i kendince kısıtlamanı öneririm maç ararken 300FPS almanın pek faydası yok çünkü.

Sistemi boşa yormamak adına menüde FPS'i kendince kısıtlamanı öneririm maç ararken 300FPS almanın pek faydası yok çünkü.

Menüdeki FPS'in yüksek veya düşük olmasının oyun içini etkilediğini sanmıyorum ama yorumun için yine de teşekkür ederim bu sistem için daha akıcı FPS'lerde oynamamın herhangi bir yolu var mı ekran kartını değiştirmeli miyim?

Menüde yüksek FPS almak için işlemcin güç tüketiyor bunun sonucunda ısınmış oluyor, ısınınca maç sırasında drop olur FPS düşer. Maç içinde ortalama kaç FPS alıyorsun?

Menüde yüksek FPS almak için işlemcin güç tüketiyor bunun sonucunda ısınmış oluyor, ısınınca maç sırasında drop olur FPS düşer. Maç içinde ortalama kaç FPS alıyorsun?

Ortalama maç içince 160 200 FPS arasında geziniyor işlemci sıcaklığım 66 dereceyi geçmiyor ısınmadan dolayı herhangi bir FPS drop veya kaybım olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…