R5 3500 sistemde güç seçeneklerinde hangi ayar seçilmeli?

Arinx

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 580
İşlemci
Ryzen 5 3500
Güç seçeneklerindeki bu ayarlardan hangisini kullanmalıyım? Ekran kartım genelde fazla ısınıyor hatta çoğu zaman AMD'nin uygulamasından Max frekansı kısıyorum yoksa ekran kartı fazla ısındığı için bilgisayar kendini kapatıyor. Bunu yapınca da oyunlarda FPS'im fazlasıyla düşmeye başlıyor. Ben de çözüm aramaya başladım fakat herhangi bir çözüm bulamadım. Belki güç seçenekleri etki eder. Bu ayarlardan hangisini tavsiye edersiniz.

Dosya Ekleri

• resim_2023-12-04_224622569.png
    resim_2023-12-04_224622569.png
    15,5 KB · Görüntüleme: 34
  • resim_2023-12-04_224632524.png
    resim_2023-12-04_224632524.png
    6,6 KB · Görüntüleme: 30
Güç seçeneklerinin etkiisi genelde işlemciye oluyor. En iyisi underclock veya undervolt yapmak. Ayrıca fan hızı arttırmayı da deneyebilirsiniz. Bazı kartlarda fan hızları sıkıntılı olabiliyor.

Güç seçeneklerinin etkiisi genelde işlemciye oluyor. En iyisi underclock veya undervolt yapmak. Ayrıca fan hızı arttırmayı da deneyebilirsiniz. Bazı kartlarda fan hızları sıkıntılı olabiliyor.
Yapımı basit mi peki? Biraz araştırdım da RX serisi için undervolt u öneren çokmuş. Birde güç seçeneklerinden ne önerirsiniz. Etkisi işlemciye bile olsa merak ettim.

Yapımı basit mi peki? Biraz araştırdım da RX serisi için undervolt u öneren çokmuş. Birde güç seçeneklerinden ne önerirsiniz. Etkisi işlemciye bile olsa merak ettim.
Yapımı basit ama çok uğraştırır sizi. Stabil olan ayarları bulmanız için sürekli ayar denemeniz gerekiyor.
Ben r5 5500 işlemcim için balanced kullanıyorum. Sizde balanced kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı