R5 3500 ve 1660 Super işlemci darboğazı yapıyor

Fırat Acar

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. 2 gün önce R5 3500 1660 Super'li sistem satın aldım, oyunlarda işlemci kullanımım en düşük %60'a düşüyor. Sürekli yüksek kullanımda. Ekran kartı kullanımım %40 %70 civarlarında. Test ettiğim oyunlar CoD Warzone ve Battlefield 1. iki oyunu da yüksek ve düşük ayarlarda denedim test ettim, hiçbir şekilde bir değişiklik olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz= İşlemci ekran kartına yetişemiyor.

İşlemci kullanımı %90-95 üzerine çıkmadan darboğaz var denmez. Sizin grafik ayarlarınızla ilgilidir yada ekran kartı tam performanslı çalışmıyordur darboğaz olacağını düşünmüyorum.

Sistemde 16 GB RAM var oyun ayarlarını 1080p Ultra'da oynuyorum işlemci kullanımı sürekli %95 %100 arasında gidiyor arada %60'a düşüyor.

Sistemde 16 GB RAM var oyun ayarlarını 1080p Ultra'da oynuyorum işlemci kullanımı sürekli %95 %100 arasında gidiyor arada %60'a düşüyor.

Bir ara bende de böyle bir sorun olmuştu. R5 2600 MSI GTX 1660 Super Gaming X var bende de. Güç yönetiminden nihai performansı seçtim. En düşük işlemci güçü%0 en yüksek işlemci güç yöntemini %100 olarak ayarlayarak sorunumu çözmüştüm. Ama hala bazı oyunlarda CPU kullanımım%40 %60 seviyelerinde gezerken GPU kullanımım %50%80 arası geziyor. Yani işlemci darboğazı değil de SSD'ya da PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum.
Bir ara bende de böyle bir sorun olmuştu. R5 2600 MSI GTX 1660 Super Gaming X var bende de. Güç yönetiminden nihai performansı seçtim. En düşük işlemci güçü%0 en yüksek işlemci güç yöntemini %100 olarak ayarlayarak sorunumu çözmüştüm. Ama hala bazı oyunlarda CPU kullanımım%40 %60 seviyelerinde gezerken GPU kullanımım %50%80 arası geziyor. Yani işlemci darboğazı değil de SSD'ya da PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum.

Ek olarak görev yöneticiden arka planda işlemciyi kullanan program veya başka bir şey var mı bir kontrol edebilirsin.

Hocam bilemiyorum şimdi denedim dediğinizi fakat herhangi bir değişme olmadı ne yapmam gerekiyor bilemedim.

Ek olarak görev yöneticiden arka planda işlemciyi kullanan program veya başka bir şey var mı bir kontrol edebilirsin.

3500 çekirdekten yoksun bir işlemci olduğu için darboğaz olmasa da işlemci kullanımı yüksek olabilir ayrıca sadece işlemci değil RAM de etkiler RAM'in çift kanal olması ve frekansı da darboğazı etkiler şu videoya bakarsan cpu kullanımının 60'dan aşağı inmediğini yer yer 80'i geçtiğini görürsün bir de bazı düşük seviye anakartlarda işlemcinin tam frekansını alamadığın için de darboğaz olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı