R5 3500 ve RX 6600 nasıldır?

enoly

Femtopat
Daha fazla  
RX 6600 ile R5 3500'e geçeceğim. 2 GB ekran kartlı laptoptan. Laptop ile ETS'de bile 30FPS alıyorum bu sistem ile kaç alırım en yüksekte bir de AMD sıkıntı çıkarır mı? Alırken nelere bakmam lazım? Hangi programla test etmem gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunu al RX6600 al 1080p de Full ayarlarda rahat rahat oynarsın.
(Başka kaliteli oyunları da 1080p de yüksek ayarlarda 60-90 FPS civarı oynarsın bu ikili ile)

Bu ikisi yaklaşık 3800 TL civarına geliyor. R5 3600+B550 bir anakarttan daha ucuz, ayrıca daha iyi.

Ryzen 5 3500 kötü bir işlemci. Dahası ETS 2'nin önemli bir kusuru var. Bu oyun zamanla ek özellikler ve grafik iyileştirmeleri almasına rağmen hala tek CPU çekirdeği kullanıyor. Bu da işlemci darboğazının en çok yaşandığı oyunlardan birisi olmasına sebep oluyor. Benim Ryzen 7 3700X işlemci oyundaki şehir içi bölgeleri ve yağmurlu havalarda RX 5700 XT ekran kartına çok fazla darboğaz yaptırıyor. FPS'nin 45-50 seviyesine düştüğünü ve darboğaz oranının %40'lara ulaştığını bilirim. Yani güncel fiyatının yanı sıra performans olarak o işlemci seni tatmin etmez. Ne yap ne et 5600 al işlemci olarak.

Bunu al RX6600 al 1080p de Full ayarlarda rahat rahat oynarsın.
(Başka kaliteli oyunları da 1080p de yüksek ayarlarda 60-90 FPS civarı oynarsın bu ikili ile)
Hocam ben almıyacağım takas edicem laptoptan laptop bıktırdı beni similasyon oyunları oynayacağım

Ryzen 5 3500 kötü bir işlemci. Dahası ETS 2'nin önemli bir kusuru var. Bu oyun zamanla ek özellikler ve grafik iyileştirmeleri almasına rağmen hala tek CPU çekirdeği kullanıyor. Bu da işlemci darboğazının en çok yaşandığı oyunlardan birisi olmasına sebep oluyor. Benim Ryzen 7 3700X işlemci oyundaki şehir içi bölgeleri ve yağmurlu havalarda RX 5700 XT ekran kartına çok fazla darboğaz yaptırıyor. FPS'nin 45-50 seviyesine düştüğünü ve darboğaz oranının %40'lara ulaştığını bilirim. Yani güncel fiyatının yanı sıra performans olarak o işlemci seni tatmin etmez. Ne yap ne et 5600 al işlemci olarak.
İleride yükseltirim zaten ama benim laptop da etsde 30 FPS veriyor ne yapayım başka çarem yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı