- RAM
- 16 GB
- Anakart
- Colorful B450M-HD
Benim setup 5 yaşında, artık yavaşlamaya başlıyor, gayet normal bu. Eyvallah ama geçenlerde format gerekti, format attım. Ondan sonra oyunlar bir anda alakalı alakasız kapanmaya falan başladı. Forza 4'e giriyorum, 2 viraj dönüyorum, kapanıyor. GTA'da uçağı alıyorum, şehre inene kadar kapanıyor. CS2'de aynı maçta 3-4 kere kapandı. Rust açılmadı bile. He, bir de bazen direkt yeniden başlıyor, bazılarında sadece oyun kapanıyor. Bu olaylardan sonra benim işlemci sıcaklıklarım 20-30 derece düştü. Ben işlemcinin tam performansıyla çalışmadığını düşünüyorum, yoksa AMD Ryzen 5 3500 stock soğutucuyla yükte 50-60 derece olması bence hiç normal değil ve boştayken de aynı derecelerde geziyor, boşta olsa bile 50-60 derecelerde geziyor yükte ve boşta sıcaklıkları aynı yani. Önceden 75-80'den aşağı inmezdi, şimdi max 63 gördüm şu ana kadar. Yani ekran kartından kaynaklı bir sorun olsa FPS düşüşü veya sürekli lag girer diye tahmin ediyorum. Bu yüzden işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce problem ne olabilir?
Son düzenleyen: Moderatör: