Çözüldü R5 3500U şarjda 0.40 Ghz hıza düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Kayseri
RAM
SK Hynix 8 GB 2666 MHz CL19
SSD veya HDD modeli
Intel SSDPEKNW512G8H
Ekran kartı
Vega 8
İşlemci
R5 3500U
Bugün sabah bilgisayarda aşırı bir yavaşlık olduğunu fark ettim. Görev yöneticisinden baktığımda işlemci 0.40 GHz ile çalışıyordu. Daha önce de oluyordu ama şarja takıp çıkarınca eski haline geliyordu. Yine aynı şeyi yaptım ama değişen bir şey olmadı.
Şarja takılı iken yeniden başlattım sistemi. Açılması da normalden uzun sürdü ve hala 0.40 GHz hızındaydı. Herhangi bir uygulamayı açmak çok uzun sürüyordu.
Şarjdan çıkardığım anda sistem normal hızına döndü. İşlemci 3 GHz'e kadar ulaştı. Tekrar tekrar denedim ve aynı sonucu verdi. Güç seçeneklerini değiştirdim. Nihai performans modunu açtım ama hiçbir işe yaramadı.
SFC/ Scannow komutunu uyguladım. Hata buldu ve düzeltti. Daha sonra emin olmak için bir de DISM aracını kullandım.
Olay kaydında "NT Kernel Logger" oturumu şu hatayla başlatılamadı: 0xC0000035 ve "Hatalı uygulama adı: cpumetricsserver.exe, sürüm: 10.1.2.1884, zaman damgası: 0x615c7dd8" şeklinde uyarılar vardı ama sebebini bulamadım.
Herhangi bir yazılım güncellemesi vs. bulunmuyor.

Sorun ne olabilir? Çözümü nedir? Şimdiden teşekkürler.

Olay günlüğü
PC:
AMD Ryzen 5 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx
AMD Radeon™ Vega 8 Grafik Kartı
SK Hynix 8 GB 2666 MHz CL19
Intel SSDPEKNW512G8H
BİOS sürümü: F.47
Windows 11 Home 21H2

Sorun adaptördeymiş. Farklı bir adaptör ile deneyince sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…