Çözüldü R5 3500X 5600 XT sistem PC bir anda donup garip bir ses çıkarıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

alperxcn

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance 2X8 3200 MHz CL16
SSD veya HDD modeli
SanDisk Ultra M.2 500GB
Ekran kartı
Asus Dual RX 5600 XT
Anakart
Asus Prime B450m-K
İşlemci
Amd Ryzen 5 3500X
Arkadaşlar selam artık delirme noktasına geldik. Oyun oynarken sistem yüke binince bir zaman sonra donup garip bir ses çıkarıyor ve kendini kapıyor (hoparlörden geliyor) oyuna girdiğimizde 14-15 GB RAM tüketimi oluyor, bir ara ondan şüphelendik acaba RAM mi Yetmiyor'da yapıyor diye düşündük. Neden yapar sizce? Sistem abimin ve ikimizde benzer parçalar kullanıyoruz tabii ben çoğu parçada değişiklik yaptım ona rağmen bir sorun yaşamadım.

Minidump: https://www.mediafire.com/file/a0bvz5uci91l1np/Minidump.zip/file

Çözüm
Yukarıdakilere ek olarak 2 kere CpuOcct64.exe testinde sistem çökmüş. Prime95 ile small FFTs ayarında bir test yap. Sorun işlemcide de olabilir.

Rich (BB code):
PROCESS_NAME: CpuOcct64.exe

Sfc/ scannow komutunu CMD yönetici olarak çalıştırın ve %100 olmasını bekleyin.

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve en güncel ekran kartı sürücüsünü AMD sitesinden indirin.

OCCT ile güç kaynağı testi yapın.

Memtest 86 ile RAM testi yapın.

Hocam Memtest86 da RAM'lerimi göremiyorum fakat OCCT ile Power testi yaptığımda fazla derecede hata alıyorum ve sistem mavi ekran verip kapanıyor.

Dosya Ekleri

• 1697291856001.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran görüntüsü 2023-10-14 165910.png
    616,2 KB · Görüntüleme: 20
Yukarıdakilere ek olarak 2 kere CpuOcct64.exe testinde sistem çökmüş. Prime95 ile small FFTs ayarında bir test yap. Sorun işlemcide de olabilir.

Rich (BB code):
PROCESS_NAME: CpuOcct64.exe

Çözüm

İşlemci 4.4 GHz'a. Overclocklu o yapabilir mi? Prime95 testini de yapıyorum.

Dosya Ekleri

• 1697292637889.png
    7,8 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran görüntüsü 2023-10-14 171102.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 25
Bütün ayarları defaulta çekip OCCT de Power testi ve Prime95 testi yapacağım eğer çökme olmazsa yazacağım.

Hocam o.c ayarlarını ellemedim şu an herhangi bir çökme yok.

Prime95 ile 30dk 1 saat arası test et, çökme olur ya da ekranda FATAL ERROR belirirse söyle.

Test başlar başlamaz duruyor işlemci mevta gibi görünüyor. PC'yi kapat işlemciyi anakart uzerinden dikkatli bir şekilde sök. Pinlerine dikkatli bak fiziksel olarak yamukluk kırılma gibi bir şey var mı? Eğer varsa işlemci ömrünü tamamlamış diyebiliriz eğer yoksa dikkatli bir şekilde tekrar takın termal macun vs sürün. Tekrar Prime95 testine sokun. Eğer yine worker stopped gibi error alırsanız işlemci değiştirmen gerekiyor sorun işlemci de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…