CPU Smart Fan Control gibi bir sekme vardı, başlıkları hatırlamıyorum ama hız değerleri
10
20
50
30 şeklinde sıralıydı, böyle grafik gibi kendim düzenleyebileceğim bir panel göremedim. Bu değerleri değiştirebiliyordum sadece.
Diyelim ki voltaj dengesizliği var ki bende olduğunu düşünüyorum fakat 95 dereceye kadar yükselmez 3500x. Zaten fazla güç çeken bir işlemci değil. Montaj bilginiz var ise stok fanı deneyin birde.
ClockTuner yazılımı Ryzen kullanıcılarının sistemi en iyi şekilde özelleştirmesini sağlayan bir "ince ayar yazılımı" denebilir. Yazılımda otomatik süreçler bulunur ve yazılım kullanıcıyı sınırlandırmaz. Sisteminizde olumsuz etkilere yol açacak eylemlere olabildiğince engel olmaya çalışır...
Diyelim ki voltaj dengesizliği var ki bende olduğunu düşünüyorum fakat 95 dereceye kadar yükselmez 3500x. Zaten fazla güç çeken bir işlemci değil. Montaj bilginiz var ise stok fanı deneyin birde.
Ne montaj bilgim ne stok fanım var
Hocam adımı adımına gerçekleştirdim kurulumunu fakat tıkladığımda hiçbir tepki vermiyor. @246941
Buyrun hocam, sonuçlar bu şekilde;
Ne montaj bilgim ne stok fanım var
Hocam adımı adımına gerçekleştirdim kurulumunu fakat tıkladığımda hiçbir tepki vermiyor. @246941
Buyrun hocam, sonuçlar bu şekilde;
Memtest86 yapmıştım hata bulmamıştı, 16 GB zaten hayli hayli yeter. Ama belki gözden kaçırdığım bir driver güncellemesi vs. vardır. Her oyunda olan bir şey değil zaten hocam. Yukarıda denilen Prime95 testini yapayım sorun çözülmez ise CPB kapatırım.