R5 3500X boştayken 70 derecede çalışıyor

swolxt

Decapat
İyi günler. AMD Ryzen 5 3500X işlemcim var. PC'yi 3 yıldır kullanıyorum, 1 hafta kadar babam aldı ve iş yerine götürdü. Şu an aldım, temizledim ama işlemci boşta 70 dereceyi görüyor. Şu an Opera'da 75-76 derece. Termal macuna bayağıdır ellemedim ama ondan kaynaklanacağını düşünmüyorum çünkü 1 hafta önce böyle bir sorun yoktu.

1750061924666.png

Durum bu.

İyi günler. AMD Ryzen 5 3500X işlemcim var. PC'yi 3 yıldır kullanıyorum, 1 hafta kadar babam aldı ve iş yerine götürdü. Şu an aldım, temizledim ama işlemci boşta 70 dereceyi görüyor. Şu an Opera'da 75-76 derece. Termal macuna bayağıdır ellemedim ama ondan kaynaklanacağını düşünmüyorum çünkü 1 hafta önce böyle bir sorun yoktu.

Eki Görüntüle 2513679

Durum bu.

Hocam bu işlemci boşta değil ki %80 kullanıyor şu anda işlemciyi örnek bir boşta kullanım şu şekilde olur.

1750062262176.png

Eki Görüntüle 2513686

Buradan kontrol edin hangi program uygulama sömürüyor virüs vs bulaşmışta olabilir işlemci ısısı bence o kullanımda gayet normal.

Kötü amaçlı yazılımlar görev yöneticis açıldığında otomatik olarak kapanır.

Ben CS2 oynarken bile anca o zaman %90'ları görüyorum eminim donanımda veya yazılımda sıkıntı var ya virüs ya da donanım! Donanım ise Win+X yap aygıt yöneticisine tıkla oradan işlemcilere ünlem olan varsa sıkıntı donanımdadır.

Düzenleme: Win+r yapıp mrt yaz tam tarama de bitti. İstiyorsan görev zamanlayıcıdan ayarla rahatına bak virüslere karşı.

Son düzenleme:
Kötü amaçlı yazılımlar görev yöneticis açıldığında otomatik olarak kapanır.

Ben CS2 oynarken bile anca o zaman %90'ları görüyorum eminim donanımda veya yazılımda sıkıntı var ya virüs ya da donanım! Donanım ise Win+X yap aygıt yöneticisine tıkla oradan işlemcilere ünlem olan varsa sıkıntı donanımdadır.

Hocam Kaspersky çalıştığı için %100 imiş bu normal midir? Şu an kapattım sorun düzeldi ama bilgisayarı ilk açtığımda 70-75'yi orayı bende anlamadım.

Hocam Kaspersky çalıştığı için %100 imiş bu normal midir? Şu an kapattım sorun düzeldi ama ilk açtığımda 70-75'yi orayı bende anlamadım.

PC'yi her açtığınızda tarama yapıyor demek ki bunu kapatın bence virüs programları kullanmaya gerek yok ancak kullanmak isterseniz otomatik taramayı kapatın kendiniz bazı zamanlar taratın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı